Ramazan Gecelerinde Dinlerde Oruç Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Ramazan Gecelerinde Dinlerde Oruç Anlatıldı

Ramazan Gecelerinde Dinlerde Oruç Anlatıldı

Şehzadeler Belediyesi Ramazan Geceleri’nde Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Ahmet Güç yer aldı.

09.07.2015 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehzadeler Belediyesi Ramazan Geceleri'nde Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Ahmet Güç yer aldı. Ramazan ayında tutulan orucun değişik şekillerde de olsa birçok dinde uygulandığını belirten Prof. Güç, 'Dinlerde Oruç' başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi.

Her akşam iftardan sonra iki bölüm halinde gerçekleştirilen Şehzadeler Belediyesi Ramazan Geceleri programında bu kez Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Ahmet Güç yer aldı. Güç, orucun Allah'ın buyruğunu yerine getirip hoşnutluğunu kazanmak için belirli bir süre zarfında her türlü yeme içme ve cinsel ilişkinin terk edilmesi olduğunu kaydetti. Güç, "Tarihte bilinen hemen hemen bütün dinlerde oruç vardır. Bugün de mevcut dinlerin çoğunda oruç veya perhiz şeklinde bir uygulama bulunmaktadır. İslam dininde 11 ayın sultanı olarak görülen Ramazan ayında tutulan oruç Hristiyanlıktan Yahudiliğe, Hinduizmden Brahmanizme kadar birçok dinde değişik şekillerde de olsa uygulanmaktadır" dedi.

Söyleşiye Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Belediye Meclis Üyesi Mehmet Kavas, Özel Kalem Müdürü Bilal Demir, Başkan Danışmanı Haşim Yener Bilir, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Enes Karataş, Zabıta Müdürü İsmail Çiftçi, Manisa İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Recep Özgüvenç ve çok sayıda davetli katıldı. Başkan Çelik, Prof. Güç'e çiçek takdim ederek Ramazan etkinliklerine katkılarından dolayı teşekkür etti. Söyleşi boyunca vatandaşlara limonata ikramında bulunuldu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ramazan Gecelerinde Dinlerde Oruç Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement