Rekortmen Atletlere Bir Altın da Başkan Dündar'dan - Son Dakika
Yerel

Rekortmen Atletlere Bir Altın da Başkan Dündar'dan

Rekortmen Atletlere Bir Altın da Başkan Dündar\'dan

Osmangazi Belediyespor Atletizm Takımının iki rekortmen atleti ve hocalarını altın ve çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

15.02.2013 17:24

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar,

Osmangazi Belediye spor Atletizm Takımının iki rekortmen atleti ve hocalarını altın ve çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Katıldıkları ulusal ve uluslararası müsabakada elde ettikleri başarılarla Bursa'nın gururu olan Osmangazi Belediyespor Kulübü sporcuları, Başkan Dündar tarafından ödüllendirildi. Elde ettikleri şampiyonlukların yanı sıra, kendi kategorilerinde Türkiye rekoru kıran Songül Konak ve Tuğba Yeni ile, rekortmen sporcuların antrenörü Abdurrahman Deriş'i küçük altın ve çeşitli hediyelerle ödüllendiren Başkan Dündar, "Osmangazi Belediyesi olarak spora ve sporcuya büyük destek veriyoruz. Belediyespor Kulübümüzde özellikle amatör spor branşlarında mücadele eden sporcularımız var. Atletizm branşında mücadele eden arkadaşlarımız, kırdıkları Türkiye rekorları ile göğsümüzü kabarttı" dedi.

Osmangazi'nin Bursa'da en çok tesise sahip belediye olduğunu ifade eden Dündar, "Bizler bu tesislerin en etkin şekilde kullanılması taraftarıyız. Hedefimiz amatör bir ruhla tesislerimizi en etkin şekilde kullanıp başarı elde etmek. Her işte olduğu gibi sporda da hedefleri belirleyip, o hedef doğrultusunda çalışmak başarıyı getirir. Tüm imkanlarımızı çocuklarımız için seferber ediyoruz. Amacımız, Osmangazi'den Olimpiyatlara gidecek sporcular yetiştirmek. İnşallah bu kızlarımız Olimpiyatlarda yarışarak bu hedefimizi gerçekleştirecekler" dedi. Dündar, rekortmen atletlerden sporun yanı sıra eğitimlerini de aksatmadan sürdürmelerini istedi.

İstanbul Aslı Çakır Alptekin atletizm salonunda düzenlenen 16 yaş altı ve çoklu branşlarda mücadele eden Tuğba Yeni, 60 metre engellide 590, yüksek atlamada 771, gülle atmada 501, uzun atlamada 459 ve 800 metrede elde ettiği 730, toplamda 3051 puanla Yıldız Kızlar Pentatlon Salon Türkiye rekorunu kırdı. Yeni, Türkiye şampiyonasında 400 metrede 61 saniyelik derecesi ile Türkiye 2.'si, yüksek atlama kategorisinde 1.65'lik derecesi ile de yine Türkiye 2.'si oldu.

Osmangazi Belediyespor'un bir diğer rekortmen atleti Songül Konak, 1500 metre müsabakasında elde ettiği 4.31'lik derece ile, Yıldızlar Salon Türkiye rekoru kırdı. Elde ettiği derece ile eski Türkiye rekorunu bir saniye daha geliştiren başarılı sporcu, 1500 metrenin ardından mücadele ettiği 800 metrede de 2.11'lik derecesi ile Türkiye şampiyonu olurken, bu alandaki Türkiye rekorunu da bir saniye ile kaçırdı. Kırdıkları Türkiye rekorları ve elde ettikleri şampiyonluklar ile Bursa'nın guru olan başarılı sporcular, hedeflerinin 2016 Olimpiyatlarına katılmak olduğunu söylediler.

Başarılı sporcuların antrenörü Abdullah Deriş, hedeflerinin 2016 olimpiyatlarına katılmak olduğunu söyledi. Deriş, "Bize bütün imkanlar sunuldu. Hedefimiz 2016 Songül Konak inşallah 2016'da yarışacak. Tuğba için biraz erken ancak, Songül'ün 2016 Olimpiyatlarına katılarak başarılı olacağına inanıyorum. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

(MŞ)

15.02.2013 17: 04: 39

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rekortmen Atletlere Bir Altın da Başkan Dündar'dan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement