Rize'de "Çay Demleme ve Sunum Yarışması" Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Rize'de "Çay Demleme ve Sunum Yarışması" Yapılacak

Rize'de "Çay Demleme ve Sunum Yarışması" düzenleneceği bildirildi.

07.08.2014 13:38

Rize'de "Çay Demleme ve Sunum Yarışması" düzenleneceği bildirildi.

Rize Ticaret Borsasından yapılan yazılı açıklamada, Çay Demleme ve Sunum Yarışması'nın bu yıl üçüncüsünün düzenleneceği belirtildi.

Yarışmaya restoran, lokanta, çay ocağı, otel gibi yerlerde çay demleyen 18 yaşından büyük erkek ve kadınların katılabileceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bir önceki dönemde yarışmaya katılan kişiler yarışmaya katılamayacak. Her ilçede ön eleme yapılarak, yarışmada en az bir kadın yarışmacının katılımına önem verilecek. Çay sunumu tamamen yarışmacıya özgü olacak. Yöresel kıyafetlerle farklı ve ilginç sunumu önplana çıkartmak amacıyla her yarışmacı hayal gücünü kullanarak jürinin ilgisini çekecek, özgün sunumlar sergileyebilir. Puanlama, 100 puan üzerinden yapılacak. Puanlamanın yüzde 30'unu sunum, yüzde 70'ini demleme ve tadım oluşturmaktadır. Her yarışmacıya eşit miktarda çay verilecek. Yarışmacılar kendi isteklerine göre sıcak veya soğuk su kullanabilecek."

Yarışma sonucunda birinciye 300 kilogram, ikinciye 150 kilogram, üçüncüye 50 kilogram olmak üzere toplam 500 kilogram kuru çay verileceği kaydedildi. - Rize

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Rize'de 'Çay Demleme ve Sunum Yarışması' Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement