Rize'de "Karadeniz'de Hayata Dönüş Projesi" Uygulanacak - Son Dakika
Yerel

Rize'de "Karadeniz'de Hayata Dönüş Projesi" Uygulanacak

Rize'de Karadeniz Dalgıçları Spor Kulübü Derneğince geliştirilen "Karadeniz'de Hayata Dönüş Projesi" İçişleri Bakanlığınca kabul edildi.

22.04.2011 16:16

Rize'de Karadeniz Dalgıçları Spor Kulübü Derneğince geliştirilen "Karadeniz'de Hayata Dönüş Projesi" İçişleri Bakanlığınca kabul edildi.

Karadeniz Dalgıçları Spor Kulübü Derneği Başkanı Rıza Birkan, yaptığı yazılı açıklamada, Rize'de geçen yıl yaşanan boğulma ve denizde kaybolma olayları karşısında Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu'nun da direktifleri doğrultusunda

"Karadeniz'de Hayata Dönüş Projesi" adı altında bir proje hazırlayarak İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığına sunduklarını belirtti.

Projelerinin kabul edildiğini bildiren Birkan, şunları kaydetti:

"Proje ile ilimizde her türlü hava koşulunda, deniz ve iç sularda arama kurtarma faaliyetlerini icra edebilecek gerekli teknolojik ekipmanla donatılmış 8 kişilik bir ekip yetiştirilecek. Söz konusu projenin komisyonunda benimle birlikte Burak Çakıroğlu, Ozan Akkuş ve Dr. Semih Ağanoğlu olacak. Arama kurtarma ekibi 5 asıl ve 3 yedek üyeden oluşacak. Asıl ekip Ahmet Ertuğrul, Muhsin Yelken, Tolga Akdemir, Zafer Koçal ve Mehmet Ali Saruhan'dan oluşmaktadır. Projede arama kurtarma ekibi yetiştirilmesinin yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenecek okullarda öğrencilere çevrenin korunmasına yönelik ve denizde tehlikelere karşı bilgilendirme seminerleri verilenecek. Yine proje kapsamında deniz ortamına yakın balıkçı barınakları ve limanlarda sıklıkla bulunan 120 vatandaşımıza doktor ve ilk yardım uzmanları tarafından temel ilk yardım eğitimi verilecek. "

Birkan, toplam 81 bin lira bütçe ayrılan projenin maliyetinin 51 bin lirasının Karadeniz Dalgıçları Spor Kulübünce, 30 bin lirasının da İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesince karşılanacağını ifade etti.

- RİZE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Rize'de 'Karadeniz'de Hayata Dönüş Projesi' Uygulanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement