Rize Fındıklı'da Yargılanan Doğa Savunucuları: "Bu Dava Kurdun, Kuşun, Kırmızı Alabalığın Davasıdır" - Son Dakika
Yerel

Rize Fındıklı'da Yargılanan Doğa Savunucuları: "Bu Dava Kurdun, Kuşun, Kırmızı Alabalığın Davasıdır"

Rize’nin Fındıklı ilçesinde 15 yıldır HES'ler, taşocakları, deniz dolgusu, kıyı balıkçılığı, maden aramaları ve dere ıslahı gibi projelere karşı çıkan doğa savunucuları Hüseyin Acar, Avni Ertaş ile Behçet Ertaş'ın yargılandıkları davanın 3. duruşması yapıldı. Hüseyin Acar, "Bu dava şahsı bir dava değil, bu dava kurdun, kuşun, ayının, kelebeğin, kırmızı benekli alabalığın davasıdır. Bunu her zaman söylüyoruz" dedi.

14.12.2022 17:19  Güncelleme: 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GENÇAĞA KARAFAZLI

Rize'nin Fındıklı ilçesinde 15 yıldır HES'ler, taşocakları, deniz dolgusu, kıyı balıkçılığı, maden aramaları ve dere ıslahı gibi projelere karşı çıkan doğa savunucuları Hüseyin Acar, Avni Ertaş ile Behçet Ertaş'ın yargılandıkları davanın 3. duruşması yapıldı. Hüseyin Acar, "Bu dava şahsı bir dava değil, bu dava kurdun, kuşun, ayının, kelebeğin, kırmızı benekli alabalığın davasıdır. Bunu her zaman söylüyoruz" dedi.

Fındıklı Dereleri Koruma Platformu'nun (FDKP) kurucuları arasında yer alan Hüseyin Acar, Avni Ertaş ile Behçet Ertaş'ın 'görevi yaptırmamak', 'görevli memura hakaret' suçlamalarıyla yargılandıkları davanın duruşması bugün Rize Pazar Bölge Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Çok kısa süren duruşmada yargıç, karar için duruşmayı 18 Ocak 2023 tarihine erteledi. Duruşmayı vatandaşlar, CHP yöneticileri, Çay Üreticisi Meclisi temsilcileri de izledi.

"BURADA FINDIKLI HALKI YARGILANIYOR"

Duruşmanın ertelenmesinin ardından adliye çıkışında açıklama yapan Avni Ertaş, yargılananın sadece kendileri değil tüm yaşam savunucuları olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Burada sadece bizler değil yaşam alanları yargılanıyor, burada fındıklı halkı yargılanıyor. Ülkenin dört bir yanında canlılar için mücadele eden insanlar yargılanıyor. Bu dava şahsı bir dava değil, bu dava kurdun, kuşun, ayının, kelebeğin, kırmızı benekli alabalığın davasıdır. Bunu her zaman söylüyoruz. Duruşmamız kısa sürdü, zannediyorum ki 18 Ocak 2023 tarihine ertelenen duruşma karar duruşması olacak. Tüm yaşam savunucularını ve dostlarımızı 18 Ocak 2023 tarihinde görüşecek duruşmaya davet ediyorum."

"ASIL YARGILANMASI GEREKEN TALANCILAR VE İKTİDARDIR"

Hüseyin Acar ise, "Biz geleceğimiz için herkesin geleceği için mücadele ediyoruz. Bunu duruşmada da söyledik şimdiye kadar olduğu gibi mücadelemize devam edeceğiz ve biz burada suçlanıyoruz asıl talancılar onların iş birlikçileri, iktidar ve bunların yalakaları dışarıda geziyor, talana devam ediyor. Onlar yargılanıp da cezalandırılana kadar adalet yerini bulmayacak" dedi.

Yeniden söz alan Avni Ertaş, "Yargılanma bizim onurumuzdur. Şikayetçi değiliz, savunma yapmak gibi bir niyetimiz de yok. Biz suçlu değiliz. Biz suçlu olduğumuza inanmıyoruz. Biz aslında savunmak zorunda da değiliz. Kendini savunmak zorunda olanlar doğanın yeşiline karşı doların yeşilini tercih edenlerdir. Biz böyle değiliz, biz inadına doğanın yeşilini savunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Rize Fındıklı\'da Yargılanan Doğa Savunucuları: "Bu Dava Kurdun, Kuşun, Kırmızı Alabalığın Davasıdır"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Rize Fındıklı'da Yargılanan Doğa Savunucuları: 'Bu Dava Kurdun, Kuşun, Kırmızı Alabalığın Davasıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement