Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü Hocaoğlu: "Kültür Merkezinde Yılda 700'ün Üzerinde Faaliyet Yapılıyor" - Son Dakika
Yerel

Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü Hocaoğlu: "Kültür Merkezinde Yılda 700'ün Üzerinde Faaliyet Yapılıyor"

Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, kültür merkezinde yılda 700'ün üzerinde faaliyet yapıldığını söyledi.

02.01.2012 14:02

Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, kültür merkezinde yılda 700'ün üzerinde faaliyet yapıldığını söyledi.

Hocaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2007 yılında açılan Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde 5 yılı geride bıraktıklarını belirtti.

Kültür merkezinde yılda 700'ün üzerinde faaliyet yapıldığını anlatan Hocaoğlu, "Kentimizdeki kültürel, sanatsal hemen tüm faaliyetler merkezimizde yapılıyor. Konferans, panel, tiyatro etkinlikleri düzenliyoruz. Günde ortalama 2 faaliyete ev sahipliği yapıyoruz. Kültür merkezimiz ilin kültürel, sanatsal ve sosyal gelişiminde önemli rol üstlendi" dedi.

Geçen yıl CNBC'nin yaptığı bir ankette Rize'nin yaşanabilir kentler kategorisinde 10. sırada yer aldığını, bu ankette kültür sanat faaliyetlerinin baz alındığını ifade eden Hocaoğlu, "Kültür merkezimizde 40 civarında resim, gitar, bağlama, tiyatro gibi alanlarda kurslar düzenleniyor. Yaklaşık 2 bin kişi, bu kurslara katılıyor. Kültür merkezimiz, bu kurslarla sanatsal faaliyetlerde de kursiyerlerine çalışma imkanları sunuyor" diye konuştu.

- RİZE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü Hocaoğlu: 'Kültür Merkezinde Yılda 700'ün Üzerinde Faaliyet Yapılıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement