Rize Valisi Nurullah Çakır'dan Teşekkür - Son Dakika
Yerel

Rize Valisi Nurullah Çakır'dan Teşekkür

Rize Valisi Nurullah Çakır\'dan Teşekkür

Vali Çakır, karla mücadele çalışmalarında görevini başarılı ile yapan tüm kurum ve kuruşlara teşekkür etti.

17.12.2013 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize Valisi Nurullah Çakır, karla mücadele çalışmalarında görevini başarılı ile yapan tüm kurum ve kuruşlara teşekkür etti.

Vali Çakır başkanlığında Valilik Mavi Salonda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Şefik Aygöl, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Ümit Hüseyin Güney, İl Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansaran, Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Afet ve Acil Durum Müdürü Şakir Kuk, Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, diğer ilgili kurum amirleri ile AKUT ve Rize Arama Kurtarma Ekibinde (RİKE) yer alan personel katıldı.

Vali Çakır, yaptığı konuşmada, Rize'de 11 ve 12 Aralık'ta yağan kardan kapanan köy yollarında, İl Özel İdaresi ekiplerince karla mücadele yapıldığı ve tüm köy yollarının 15 Aralık Pazar günü ulaşıma açıldığını belirterek, "İl genelinde 351 köyün tamamının yolu kapanmış, sahil şeridinde kar kalınlığının 40 santimetre, yüksek rakımlarda ise 80 santimetre ile 1.5 metreye ulaştığı görülmüştür. Kar mücadelesi çalışmalarında 25 greyder, 17 kanal kazıcı yükleyici, 14 lastikli yükleyici, 1 kar küreme kamyonu, 1 dozer ve 6 kiralık kanal kazıcı yükleyici olmak üzere 64 iş makinesi ve 2 kiralık iş makinesi operatörü ile 140 personel çalışma yapmıştır" dedi.

Çakır, 112 Acil ile Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden gelen çağrılar ile köy muhtarları ve halktan gelen ihbarlar değerlendirilerek, öncelikle hastalar, gebeler ve cenaze olan köyler ile küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan gezici çobanların yardımına gidildiğini, daha sonra taşımalı eğitim yapan köy yollarında karla mücadele yapıldığını ifade ederek, "112 Acil kurtarma çalışmaları kapsamında 93 diyaliz hastası, 12 gebe, 57 eve nakil, 384 acil vaka olmak üzere 546 vatandaşımıza, kar yağışının yoğun olduğu 11-16 Aralık tarihleri arasında ulaşarak hizmeti sunduk" diye konuştu.

Vali Çakır, araçsız kurtarma çalışmalarında ise Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'nda mahsur kalan 2 ABD vatandaşının kurtarılmasında,  Çayeli ilçesine bağlı Çeşmeli köyünde ve Güneysu ilçesine bağlı Ballıdere köyünde mahsur kalan çoban ve küçükbaş hayvanların kurtarılmasında, Pazar ilçesi Alçılı köyünde mahsur kalan 2 GSM operatörünün kurtarılmasında, merkeze bağlı Dörtyol Derebaşı köyünde mahsur kalan vatandaşlara ulaşan ve karla mücadele kapsamında başarılı ve özverili bir şekilde görev yapan tüm personele teşekkür etti. - Rize

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Rize Valisi Nurullah Çakır'dan Teşekkür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement