Rukiye Ninenin Ördüğü Minyatür Eldivenler Çeyizleri Süslüyor - Son Dakika
Yerel

Rukiye Ninenin Ördüğü Minyatür Eldivenler Çeyizleri Süslüyor

Afyonkarahisar'ın Başmakçı ilçesine bağlı Sarıköy'de yalnız yaşayan 85 yaşındaki Rukiye ninenin örüp hediye ettiği minyatür eldibenler çeyizleri, ev ve araçları süslüyor.

09.11.2012 14:01

Afyonkarahisar'ın Başmakçı ilçesine bağlı Sarıköy'de yalnız yaşayan 85 yaşındaki Rukiye ninenin örüp hediye ettiği minyatür eldibenler çeyizleri, ev ve araçları süslüyor.

Önceki yıllarda eşi vefat eden Rukiye Turan, 5 çocuğu işleri nedeniyle köyden göç ettiği için yalnız yaşamaya başladı.

Turan, köy yaşamına alıştığı için çocuklarının yanlarına gitmeyerek, yalnızlığını yenmek için ördüğü minyatür eldivenleri, köyde evlenen, ev veya otomobil sahibi olan gençlere hediye edip onların sevgisini kazandı.

Minyatür eldivenler karşılığında gençlerden para talep etmeyen Turan, sadece öldüğünde tabutunu taşımalarını ve mezarına toprak atmalarını vasiyet ediyor.

-"Cenazemde tabutumu taşısınlar"-

Turan, AA muhabirine, 5 çocuğunun köy dışında yaşadığını ve çocuklarının kendisini yanlarına almak istediğini ancak köyünden uzaklaşmak istemediğini için hayatını tek başına sürdürdüğünü söyledi.

Doğduğundan bu yana köyünden hiç ayrılmadığını ifade eden Turan, şöyle konuştu:

"Her sabah evimde uyanmazsam, kapımı açıp ovaya bakmazsam hasta olurum, yaşayamam. Evlatlarım yerinde mutlu olsun, sağ olsun, selamları gelsin fakat benim bacam bu evde tütsün istiyorum. Yaşlı ve tek yaşayan bir kadınım. Köyün gençleri sağ olsunlar beni sever, hürmet ederler. Yeni evlenenlerin çeyizine koyması, ev yapanların evine, araba alanların da aynalarına asması için ördüğüm minyatür eldivenleri hediye ediyorum. Para vermeye kalkıyorlar ama almıyorum. Onlardan sürekli kapımı çalmaları için söz alıyorum. Ölürsem evlatlarımdan önce onların haberi olacaktır. Cenazemde tabutumu taşısınlar, mezarıma bir kürek toprak atsınlar, dualarını esirgemesinler bana yeter."

Turan, tek amacının, köyün gençlerinin ilgisi ve sevgisiyle ömrünün kalanını geçirmek olduğunu sözlerine ekledi.

Muhabir: Esma Eser/ Mustafa Güngör/ Sedat Gök

Yayıncı: Mürsel Çetin - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Rukiye Ninenin Ördüğü Minyatür Eldivenler Çeyizleri Süslüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement