Safranbolu'da 10 Bin Öğrenci Ders Başı Yaptı - Son Dakika
Yerel

Safranbolu'da 10 Bin Öğrenci Ders Başı Yaptı

Safranbolu\'da 10 Bin Öğrenci Ders Başı Yaptı

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaklaşık 10 bin öğrenci ders başı yaparken, İlköğretim Haftası nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

16.09.2013 14:00

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaklaşık 10 bin öğrenci ders başı yaparken, İlköğretim Haftası nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Yeni eğitim-öğretim yılının ilk günü nedeniyle Safranbolu Misak-ı Milli Meydanında tören düzenlendi. Törene; İlçe Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Derin, İlçe Emniyet Müdürü Erol Beşe, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Derin tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Bağlar İlkokulu öğrencisi şiir okudu. Tören öğrencilerin halk oyunları gösterisi ile sona erdi.

Atatürk Anıtı'nda yapılan törenin ardından Safranbolu Altın Safran İlk Okulu'nda etkinlik düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Derin, Türkiye genelinde 17 milyon öğrencinin eğitim öğretime başladığını belirterek, "İlçemizde 10 bin öğrenici eğitim öğretime başladı. Müdürlüğümüze bağlı 16 tane ilkokulumuz, 16 ortaokul, 13 tane de lise dengi okulumuz var. Bunlarda 10 bin öğrenci eğitim alıyor. İlçemiz eğitim açısından çok başarılı. Çevrede başarısı ile tanınmış bir ilçe. Bizler; müdürlerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz ile ekip olarak 8-9 yıl önce yüzde 30'lardan aldığımız eğitimi yüzde 88'lere kadar çıkardık. Ben bu eğitimde katkısı olan kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza, öğretmenlerimize, velilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy da, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, öğrencilere başarılar diledi. Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ise, okul ve ailelerin birlikte çalışmasını isteyerek, "Ülke olarak en önemli meselemiz eğitim. Baktığınız zaman eğitim her şeyin başı. İster hayatın her yönüyle içinde olalım, isterse akademik hayatımız olsun, ister evimizde, isten işimizde eğitim olmadan hiç bir şey olmuyor. Safranbolu gerçekten özel bir ilçe olarak eğitimle ilgili meselesinin çoğunu aşmış. Bugüne kadar Safranbolu'nun eğitimine emek veren Sayın Valimiz, kaymakam arkadaşlarımız, eğitim camimizin fedakar eğitimcilerine teşekkür ediyorum. Eğitimin en önemli unsurlarından birisi ailelerdir. Bazen veliler çocukları okula bırakıyor 'Size emanet ben bundan sonrasına karışmıyorum' diyor. Biz bunu istemiyoruz. Biz diyoruz ki, 'Okul ve aile birlikte çalışsın' öğretmenlerimiz aile ziyaretleri yapsın, velilerimizin okullara çay içmeye gelsin, çocuklarını ziyaret etsin, bu bağı her zaman kuralım. Okul aile birliğini ne kadar sağlam tutarsak, bana öre başarıda o kadar kuvvetli olur" dedi. Öğrencilere de seslenen Kaymakam Bulacak, şunları söyledi:

"Trafiğe dikkat edin, okula gelirken, servislere binerken hiç birimizin canına, sağlığına zarar gelmesin."

Konuşmaların ardından öğrenciler halk oyunları gösterisi sunarken, bazı öğrenciler şiirler okudu. Öğrencilerin yaptığı semazen gösterisi ise, aileler tarafından büyük alkış aldı. Etkinlik 4. sınıfı öğrencilerinin 1. sınıfı öğrencilerine "Okulumuza hoş geldiniz" çiçeklerini sunmasının ardından sona erdi.

Burada yapılan etkinliğe; İlçe Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Derin, İlçe Emniyet Müdürü Erol Beşe, daire müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Safranbolu'da 10 Bin Öğrenci Ders Başı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement