Şahinbey Belediyesi Okul Birincisi 151 Öğrenciye Dizüstü Bilgisayar Hediye Etti - Son Dakika
Yerel

Şahinbey Belediyesi Okul Birincisi 151 Öğrenciye Dizüstü Bilgisayar Hediye Etti

Şahinbey Belediyesi Okul Birincisi 151 Öğrenciye Dizüstü Bilgisayar Hediye Etti

Eğitimde başarının teşvik edilmesi adına 4 yılda 577 okul birincisi öğrenciye dizüstü bilgisayar hediye eden Şahinbey Belediyesi, 2012-2013 eğitim öğretim yılında ilköğretim, ortaöğretim okul birincileri ve Türkiye geneli SBS ve LYS'de ilk 500'e...

27.09.2013 16:39

Eğitimde başarının teşvik edilmesi adına 4 yılda 577 okul birincisi öğrenciye dizüstü bilgisayar hediye eden Şahinbey Belediyesi, 2012-2013 eğitim öğretim yılında ilköğretim, ortaöğretim okul birincileri ve Türkiye geneli SBS ve LYS'de ilk 500'e giren Şahinbeyli 151 öğrenciye dizüstü bilgisayar hediye etti.

Şahinbey Kültür Merkezi'nde gerçekleşen hediye töreninde protokol üyeleri dereceye giren 151 öğrenciye tek tek diz üstü bilgisayarını verdi. Bilgisayarlarına kavuşan öğrencilerin mutluluğu yüzlerine yansıdı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programa; Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulhalim Ünverdi, Meclis Üyeleri, Şahinbey Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

HER ALANDA EĞİTİME DESTEK OLUYORUZ

Törenin açılış konuşmasını yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, eğitimin önemine değinerek, "Şahinbey belediyesi olarak her alanda eğitime destek oluyoruz. 4 yılda 577 okul birincisi öğrencimize dizüstü bilgisayar hediye ettik. İki yıldır Üniversite sınavında Gaziantep birincisine araba hediye ediyoruz. Gençlik merkezi ve sosyal tesislerimizde toplam 35 bin 3 öğrencimize ücretsiz SBS ve YGS eğitimi verdik. Bu yıl sınava giren 2 bin 53 öğrencimizin bin 785 tanesi fen ve anadolu liselerine yerleşti. YGS'de sınava giren bin 438 öğrencimizden 11 bin 22'si üniversiteye yerleşti. Son 4 yılda sosyal tesislerimizde 114 bin 327 kursiyerimiz eğitim aldı. Şuanda 30 ayrı branşta 34 bin 600 kursiyerimiz eğitim almaktadır. Yine 41 bin öğrencimize kırtasiye yardımı yaptık. Gaziantep'te bir ilk olarak belediye olarak iki okul yaparak eğitim öğretime sunduk. Yenilerini yapmaya devam edeceğiz. 23 okul yeri devri ve 19 okul yeri tahsisini Milli Eğitim Müdürlüğümüze yaptık. Okullarımıza asfalt ve kilit taşı çalışması yaptık ve bahçelerine halı ve basketbol sahaları yaparak, ücretsiz öğrencilerimize hediye ettik. Yine temizlik kampanyası kapsamında 142 okulumuzu ziyaret ettik. Tüm okullarımıza tenis masası hediye ettik. İhtiyaç duyulan okullarımızın fiziki bakım ve onarımlarını yaptık. Yapmaya devam ediyoruz. Gaziantep'te eğitimde başarı çıtasını yükselten Sayın Valimize ve Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum" dedi.

BAŞKAN TAHMAZOĞLU, EĞİTİME GÖNÜL VERMİŞTİR

AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, şunları söyledi:

"Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, yaptığı hizmetlerden bahsetti. Gerçekten çok çalışıyorlar. Gelecek nesil içinde çok uğraş veriyor. Yapmış oldukları sosyal tesislerde en önemli yapılan işlerden birisi de sizlerin aldığı ücretsiz eğitim imkanıdır. Sayın valimiz Erdal Ata'nın gelmesi ile eğitimde Gaziantep çıtayı yükseltti ve sıçrama yaptı. Burada da şunu söylememiz lazım. Her şey ilgi ve alakadan geçiyor. Sayın valimizle birlikte sayın bakanlarımız milletvekillerimiz, Belediye başkanlarımız ve ilgili belediye meclis üyelerimiz hepsinin ortak kararları ile Gaziantep'e eğitimde ne yapabiliriz? Eğitim seviyemizi nasıl artırabiliriz? Bunun için canı gönülden uğraş veriyoruz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Başkanımıza eğitime verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum."

BAŞKAN TAHMAZOĞLU BİR EĞİTİMCİ GİBİ ÇALIŞIYOR

Eğitime verdiği desteklerden dolayı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ederek sözlerine başlayan Gaziantep Valisi Erdal Ata, "Bir belediye başkanı değil adeta eğitimci gibi çalışıyor. Bizim en büyük destekçimiz en büyük yardımcımız belediyelerimiz. Belediye başkanlarımıza katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. İşte burada da bunun bir örneğini görüyoruz. Belediye başkanımız konuşmasında Belediye'nin eğitime yönelik faaliyetlerinden bahsetti. Binlerce gencimize, kadınımıza meslek edindirme kursları, yabancı dil kursları, üniversiteye hazırlık kursları, okul birincilerine bilgisayar dağıtma yine üniversite sınavlarında birinci olan Türkiye'de derece yapan Gaziantep birincisi olan gençlerimize 2 yıldan beri araç hediye ediyoruz. Diğer taraftan okul yapımlarına bize şu anda iki tane okul yaptılar. Devamı da gelecek bunun. Ayrıca onlarca okulun tamir ve bakımlarına her eğitim döneminde binlerce öğrencimize kırtasiye çanta yardımı yapan daha burada sayamayacağımız birçok konuda adeta bir eğitim gönüllüsü gibi çalışıyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Geçen hafta eğitim öğretimin başladığı dönemde yaklaşık bizim öğrenci sayımız 522 bindi ama kayıtlar devam ediyor. Biraz önce aldığım bilgiye göre 530 binleri buldu bu sayı. Geçen sene 478 bin'di bu rakam. Baktığımız zaman aşağı yukarı neredeyse bir yıllık dönemde öğrenci sayımızdaki artış 50 bin'i buluyor. Bu 50 bin öğrenci için aşağı yukarı her yıl bizim 7 bin 5 yüz derslik yapmamız gerekirken mevcut öğrencilerin okuyabileceği derslikleri temin etmiş olalım. Bizim geçmişteki açıkları kapatmamız için mutlaka bu rakamların çok üzerinde derslik yapmak zorunluluğu var. Son iki yıllık dönemde gerek İl Özel İdare gerekse Milli Eğitim Bakanlığı'ndan alınan ödeneklerle bin sekiz yüz derslik yapıldı. Bu sene inşaatı bitmiş devam eden veya ihale sürecinde olan 3 bin 29 derslik inşaatımız var. Son 10 yıllık ortalamaya baktığımız zaman 10 yılda yapılan derslik sayısı 2 bin 3 yüz civarında olduğunu söylersek, eğitime bu sene ne kadar büyük yatırım yaptığımızı sizler çok daha iyi takdir edersiniz" ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şahinbey Belediyesi Okul Birincisi 151 Öğrenciye Dizüstü Bilgisayar Hediye Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement