Salihli'de Kayıklı, Sırtta Taşımalı Eğitim - Son Dakika
Yerel

Salihli'de Kayıklı, Sırtta Taşımalı Eğitim

Salihli\'de Kayıklı, Sırtta Taşımalı Eğitim

Bol bağışlı bir sezon geçiren bölgede, Ege'nin en büyük barajlarından biri olan Demirköprü Barajı'nda doluluk oranı yüzde yüze yaklaştı.

17.05.2013 14:40

Bol bağışlı bir sezon geçiren bölgede, Ege'nin en büyük barajlarından biri olan Demirköprü Barajı'nda doluluk oranı yüzde yüze yaklaştı. Taşkın riskine karşı barajdan su salınınca Gölmarmara Gölü'nde su seviyesi aşırı derece de yükseldi.

Gölmarmara Gölü'nde su seviyesi anormal derece de artınca Tekelioğlu Köyü'nde taşımalı eğitimle okula giden öğrencilerin kullandığı yolda sular altında kaldı. Servis aracının sık sık arıza yapması ve suyun hızla yükselmesi nedeniyle öğrenciler okula gitmek için kayık kullanmaya başladı. 7 öğrencinin çoğu zaman bu sıkıntıyı çektiğini ifade eden Tekelioğlu Köyü Muhtarı İbrahim Kerse, yetkililerden köy yolunun bir an önce yükseltilmesini istiyor.

Öğrencilerin okula gitmesinin zorlaştığını belirten Kerse, "Bu yıl yağışların çok fazla olması dolaysıyla Gölmarmara Gölü bir hayli su topladı. Taşımalı eğitim yapan öğrencilerimizin geldiği yolda suyun altında kaldı. Gölün civarındaki bazı tarım arazilerimiz zarar gördü. Bu yolun bir an önce düzeltilmesi için yetkilileri göreve çağırıyoruz. Her gün bu yoldan bir ilköğretim bir de lise de eğitim gören öğrencilerimiz için servisimiz geçmektedir" dedi.

Taşımalı eğitim ile Tekelioğlu Köyü'nden Karayahşi Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ahmet Deniz Varol İlköğretim Okulu'na gidip geldiklerini belirten öğrencilerden Halil İbrahim Yıldırım (14), "7 arkadaş her gün okula gidip gelirken bu yolu kullanıyoruz. Yollar çok bozuk. Bazen kayıkla karşıya geçiyoruz. Biz minibüsle buradan geçerken araba bazen kayıyor ve o yüzden tehlikeler geçiriyoruz. Çok dalga vuruyor, korkuyoruz. Minibüs bazen karşıdan karşıya geçerken yolda kalıyor ve yolda kaldığında traktör ile çekmek zorunda kalıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yollarımızın yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Tekelioğlu Köyü'nden aldığı öğrencileri Karayahşi Köyü'ndeki okula götürdüğünü belirten taşımalı eğitim şoförü Mehmet Toptaş da, şunları söyledi: "Yaklaşık 3 kilometrelik bir mesafede bozuk bir yolumuz var. Gölden geçerken aracımın her gün bir yerleri kırılıyor. Çoğu zaman aracım yolda kaldığında köyden birilerine rica edip traktörü ile minibüsü çektiriyoruz. Gölde su seviyesi yükseldiği için yolumuz kapandı. Öğrencileri bazen kayıkla karşıya geçirmek zorunda kalıyoruz. Çocukların kayıkla karşıya geçmesi gerçekten riskli bir durum. Bizde burada risk altında kalıyoruz" dedi.

Öte yandan su seviyesinin yükselmesi ile birlikte ulaşım sağlanan yolun aşındığı görüldü. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Salihli'de Kayıklı, Sırtta Taşımalı Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement