Şampiyonaya Merada Hazırlandı - Son Dakika
Yerel

Şampiyonaya Merada Hazırlandı

Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Akören köyündeki ortaokul öğrencisi Sümeyye Çaynak, hayvanlarını otlattığı merada antreman yaparak hazırlandığı Atletizm Türkiye Şampiyonası'nda birinciliği hedefliyor Çaynak: "Süreyya Ayhan gibi şampiyon olmak istiyorum.

10.05.2014 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HÜSEYİN DEMİRCİ - Sarıkamış ilçesine bağlı Akören köyünde ortaokul öğrencisi Sümeyye Çaynak, Atletizm Türkiye Şampiyonası'na merada hazırlandı.

Van'da 24 Nisan'da gerçekleştirilen Bölge Kros Yarışması'nda 2 bin metrede ikinci olan Akören Köyü Ortaokulu 3. sınıf öğrencisi Sümeyye Çaynak, Türkiye Atletizm Federasyonu'nca "Atletizmi Geliştirme Projesi" kapsamında Adana'da düzenlenecek şampiyona için hazırlıklarını tamamladı.

Akören Köyü Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Sertaç Terzi gözetiminde hayvanlarını otlattığı merada günde 3 saat koşu, kondisyon, nefes açma çalışması yapan Çaynak, şampiyonada derece elde etmeyi hedefliyor.

Çaynak, AA muhabirine, koşmayı çok sevdiğini belirterek, şampiyon olabilmek için köyündeki merada antrenman yaptığını söyledi.

Eğitimini aksatmadan bir taraftan da başarılı bir atlet olmak için mücadele ettiğini vurgulayan Çaynak, şunları kaydetti:

"Okumak, meslek sahibi olmak için çalışıyorum. Öncelikle önümüzdeki yarışmalarda Türkiye şampiyonu olmak istiyorum. Öğretmenlerimin büyük desteği var. Hedefim Süreyya Ayhan gibi şampiyon olmak. Köyümüzdeki çayırlık alanda hocamla çalışıyoruz. Yavaş ve hızlı tempoda günde 3 saat antrenman yapıyoruz. İnşallah Türkiye Atletizm Şampiyonası'nda birincilik elde edeceğim."

"Bu şekilde olimpiyatlara da sporcu yetiştirebiliriz"

Beden eğitimi öğretmeni Terzi de öğrencisi Sümeyye'nin krosta daha önce il ve ilçe birinciliği elde ettiğini vurgulayarak, yetenekli ve azimli bir sporcu olduğunu bildirdi.

"Kars bölgesinde çok iyi atlet potansiyeli var" diyen Terzi, şöyle devam etti:

"Yarın Atletizm Türkiye Şampiyonası'na gidiyoruz. İnşallah Sümeyye oradan en iyi dereceyle ayrılacak. Kars bölgesinde çok iyi atlet potansiyeli var. Kız ve erkek öğrencilerimizi çok iyi değerlendirmemiz ve önünü açmamız lazım. Bu şekilde olimpiyatlara da sporcu yetiştirebiliriz. Sümeyye'ye çok güveniyoruz, başarılı olacağından eminiz." - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şampiyonaya Merada Hazırlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement