Samsat'ta Din Görevlilerine Kadın Haklarıyla İlgili Seminer Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Samsat'ta Din Görevlilerine Kadın Haklarıyla İlgili Seminer Düzenlendi

Samsat\'ta Din Görevlilerine Kadın Haklarıyla İlgili Seminer Düzenlendi

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde, "İslam Dininde Kadın Hakları ve Kadının Statüsü" konulu seminer düzenlendi.

23.07.2012 11:04

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde, "İslam Dininde Kadın Hakları ve Kadının Statüsü" konulu seminer düzenlendi.

Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen "Eşitlikçi Bir Kültüre Doğru" projeleri kapsamında düzenlenen "İslam Dininde Kadın Hakları ve Kadının Statüsü" konulu seminere, Samsat ilçesinde görev yapan imam-hatip, müezzin-kayyım ve Kur'an kursu öğretmenleri katıldı. Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çevik tarafından, Samsat Kaymakamlığı 80. Yıl Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen seminerde, İslam'ın kadınlara sunduğu haklar ve verdiği değerin altı çizildi.

Seminerin açılış konuşmasını Samsat Müftüsü Kamil Ruhi Albayrak yaparken, İl Müftülüğü ve Samsat Müftülüğü işbirliğiyle düzenlenen seminerde din görevlilerine yararlı bilgiler verileceğini kaydederek, "İslam'da kadının durumu ve statüsü konusu verilen yanlış veya eksik bilgilerle bazen yanlış anlaşılabilmektedir. İslam, kadına hak ettiği değeri vermiş ve değerli kılmıştır. Alanında değerli bir ilahiyatçı olan Mustafa Çevik'in engin fikirleri ışığında bu konunun detaylıca irdelenmesi sağlanacaktır. İmkanlar dahilinde bu tür çalışmaları arttırmayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Seminerde, İslam'da kadınlar hakkında nikah, miras, şahitlik, yaratılış özellikleri gibi sosyal ve psikolojik bilgiler ve hükümler verildiğine işaret eden Mustafa Çevik, İslam'da kadının statüsünün doğru tespit edilebilmesi için ayet ve sünnet ruhunun iyi anlaşılması gerektiğini vurguladı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsat'ta Din Görevlilerine Kadın Haklarıyla İlgili Seminer Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement