Samsun'da '24 Kasım Öğretmenler Günü' Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Samsun'da '24 Kasım Öğretmenler Günü' Etkinliği

Samsun\'da \'24 Kasım Öğretmenler Günü\' Etkinliği

Samsun'da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından '24 Kasım Öğretmenler Günü' kutlama programı düzenlendi.

24.11.2012 12:17

Samsun'da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından '24 Kasım Öğretmenler Günü' kutlama programı düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen programa AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, Vali Yardımcıları Mehmet Ali Karatekeli, Osman Nuri Çobanoğlu, ilçe kaymakamları, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Baro Başkanı Necat Anıl, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, "Bugün bizim mutlu olmamız, güzel sözlerle kutlamamız gereken bir gün. Öğretmenlerimizin değerinin ortaya koyulması gereken bir gündür. 1981 yılından itibaren 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlanmaya başlanmıştır. Öğretmen deyince basit bir kavram değil, çünkü öğretmen dünyanın imar edilmesine insanlığın saadet ve mutluluğunun tesis edilmesine, insanlık haysiyet ve onurunun ayakta kılınmasına, dünyada mutlu bir hayat sürmesine sebep olan ilimle uğraşan öğretmendir. İlim şereflidir, onunla uğraşanda şereflidir. Öğretmenlerimiz bize haysiyet ve onurunu öğreten, değerlerimizi öğreten, sosyalleşmemizi sağlayan, kabiliyetlerimizin gelişmesine katkıda bulunan öğretmenlerdir. Bu denli önemli bir görevi üstlenen öğretmenlerimizin değeri ve önemi büyüktür. Mustafa Kemal Atatürk de 'Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştirecek olan öğretmenlerdir' diyerek onların değerini ve kıymetini ortaya koymuştur. Ancak öğretmenlerimize ve hepimize düşen bir görev vardır. Sürekli kendimizi yenilemeliyiz. Artık günümüzde öğretmenlerimizden ve öğrencilerimizden istenen farklı beceriler vardır. Dünümüz bugünümüze eşit ise ve bunun üzerine bir şey koyamıyorsak zarardayız. Yani sürekli kendimizi geliştirmeli ve yenilemeliyiz. Çocuklarımıza farklı şeyler vermeliyiz. Ancak öğretmenlerimizin bunu hakkıyla yerine getireceğe olan güvenimizi de söylemek isterim" dedi.

Daha sonra aday öğretmenler adına İlkadım Aziz Atik Anadolu Lisesi'nde Müzik Öğretmeni Seda Aksu, emekli öğretmenler adına İlkadım Güzel Sanatlar Lisesi Emekli Edebiyat Öğretmeni Yeter Kurt da birer konuşma yaptılar.

Ardından aday öğretmenlerin yemin töreni gerçekleşti. Daha sonra İlkadım Aziz Atik Anadolu Lisesi'nin hazırladığı oratoryo gösterisi izleyiciler tarafından büyük bir beğeni ile izlendi. Oratoryonun ardından ise 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. İlkokullar arasında düzenlenen resim yarışmasında il bazında birinci olan Tekkeköy İlkokulu öğrencisi Kardelen Güzel, ortaokullar arasında düzenlenen şiir yarışmasında il birincisi olan Canik Fatih Temiz Ortaokul öğrencisi Demet Demir, liseler arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında il birincisi olan Havza Anadolu İmam - Hatip Lisesi öğrencisi Gamze Kaya ve öğretmenler adına anı yazma yarışmasında il birincisi olan Salıpazarı Hasan Çelebi Çok Programlı Lisesi öğretmeni Gülten Subaşı Kaya ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora'nın elinden aldı.

Daha sonra hizmet şeref belgelerine layık görülen emekli öğretmenler Yasemin Bilgi, İlker Meydan, Yeter Kurt, Cemil Meydan, İnci Hoş, Mehmet Bilgin ve Hatice Küçük'e belgelerini de Vali Yardımcısı Mehmet Ali Karatekeli verdi.

Ödül töreni ve hizmet belgelerinin verilmesinin ardından program Öğretmen Marşı'nın okunmasıyla son buldu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsun'da '24 Kasım Öğretmenler Günü' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement