Samsun, Köydes'ten En Fazla Ödenek Alan 7. İl - Son Dakika
Yerel

Samsun, Köydes'ten En Fazla Ödenek Alan 7. İl

Samsun, Köydes\'ten En Fazla Ödenek Alan 7. İl

Samsun'un, KÖYDES'ten en fazla ödenek alan 7.il olduğu belirtildi.

03.05.2012 14:44

Samsun'un, KÖYDES'ten en fazla ödenek alan 7. il olduğu belirtildi.

Samsun İl Genel Meclisi mayıs ayı 1. birleşiminde gündem dışı görüşmelerde söz alan Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, 2012 yılı KÖYDES bütçesi hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt toplantıya başlamadan önce, eski Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun kendisini arayarak meclis üyelerine selam söylediğini belirterek, "Eski valimiz Hasan Basri Güzeloğlu, beni arayarak sizlere selam söylememi istedi. Sayın valimizin hepinize selamı var. Ayrıca, önümüzdeki günlerde Samsun İl Genel Meclisi olarak bizleri Mersin'e davet etti. Programımız müsait olduğu takdirde davete icabet etmek gerekir" diye konuştu.

Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, KÖYDES'ten bu yıl 13 milyon 145 bin TL ödenek alındığını belirterek, "KÖYDES'ten Samsun olarak geçtiğimiz yıl 27 milyon TL ödenek almıştık. Bu yıl aldığımız ödenek 13 milyon TL. Şunun bilinmesini isterim ki, gelen ödeneğin ilçelere dağılımını biz yapmıyoruz. Başbakanlık Yüksek Planlama Kurulu yapıyor. Türkiye genelinde en çok ödenek alan 7. il Samsun'dur" dedi.

"YOL SORUNU HİÇBİR ZAMAN BİTMEZ"

Karanfil, yol sorunun hiçbir zaman bitmeyeceğine dikkat çekerek, "Yol sorunu hiçbir zaman bitmez, yapılır bozulur. O yüzden bundan öncekilerde olduğu gibi, sonraki çalışmalarda da malzemelerin kaliteli olmasına dikkat edeceğiz. Stabilize yol çalışmalarını örnek olarak verebiliriz. Stabilize yolun dağdan alınan taşların, çakılların işlenmeden yola dökülmesiyle değil, gerekli malzemelerin işlenerek, üzerinden silindir geçirilerek, sıkılaştırılarak yapılması gerekir. Bu konulara bu zamana kadar dikkat ettik. Hiçbir işi gelişi güzel yapmadık, bundan sonra da gerekli önemi göstereceğiz" açıklamalarında bulundu.

Ayrıca, Büyükşehir Belediye Yasası yürürlüğe girdiğinde, Özel İdare'nin yükünün hafifleyeceğini kaydeden Karanfil, "Özel İdare olarak sadece kırsal alt yapı üzerinde çalışmıyoruz. Eğitimden sağlığa, kültürden spora kadar birçok alanda hizmet veriyoruz. Büyükşehir Belediye Yasası çıktığında, kanalizasyon ve içme suyu çalışmalarına belediye bakacak. İl Özel İdareler yasayla birlikte sağlık, eğitim, turizm, tarım, spor gibi hizmetleri gerçekleştirecek bir yapı haline gelecek" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsun, Köydes'ten En Fazla Ödenek Alan 7. İl - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement