Sandıklı'daki Hisar Kalesi Yok Olma Tehlikesi ile Karşı Karşıya - Son Dakika
Yerel

Sandıklı'daki Hisar Kalesi Yok Olma Tehlikesi ile Karşı Karşıya

Sandıklı\'daki Hisar Kalesi Yok Olma Tehlikesi ile Karşı Karşıya

Afyonkarahisarın Sandıklı ilçesinde bulunan ve çocukların adeta oyun alanı olan tarihi Hisar Kalesi'nin surları bakımsızlık yüzünden yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya.
Günümüzden 678 yıl önce 1325'te Germiyan sultanı olan Çelebi Hüsameddin...

11.11.2013 11:14

Afyonkarahisarın Sandıklı ilçesinde bulunan ve çocukların adeta oyun alanı olan tarihi Hisar Kalesi'nin surları bakımsızlık yüzünden yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya.

Günümüzden 678 yıl önce 1325'te Germiyan sultanı olan Çelebi Hüsameddin Yakup Bin Umur Bey tarafından Mimar Çoban'a yaptırılan tarihi kale yıllar içinde büyük tahribata uğradı. Çocukların oyun alanı olan ayakta kalan 10 metrelik duvarının yıkılmak üzere olması, üzerine kırmızı boya ile çeşitli yazılar yazılması ilçe halkı tarafından tepkilere sebep oluyor. Surların durumu ve çirkin bir görüntü oluşturan yazılar karşısında üzüntülerini ifade eden vatandaşlar "İlçemiz için önemli bir yere sahip olan bu tarihi yapı ne yazık ki sahipsiz. Bu eserin mutlaka korunması gerekir. Kale duvarlarına yazılan bu yazılar, bu eserde geri dönüşü olmayan hasarlar oluşturur. Yetkililerin bir an önce bu tarihi eseri koruma altına alması gerekir" dediler.

Yığma topraktan oluşan bir höyük üzerine yapılan kale, üç kat sur ile çevrilmiş ve güneye bakan dış kale kapısında kitabesi olan bir görünüme sahip. Günümüzde ise kalenin ancak 10 metrelik bir bölümü ayakta kaldı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sandıklı'daki Hisar Kalesi Yok Olma Tehlikesi ile Karşı Karşıya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement