Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Şanlıurfa\'dan Kısa Kısa

Siverek'te bazı sokak ve cadde isimleri değiştirildi

04.11.2013 16:38

Siverek'te bazı sokak ve caddelerin ismi değiştirildiği bildirildi.

Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, belediye meclisinin kasım ayı toplantısında aralarında eski milletvekilli Bekin Sami Karahanlı, eski belediye başkanlarından Mehmet Lami Odabaşı, avukat Mithat Kandemir, mahalli sanatçı Hanifi Balaban gibi kişilerin isimlerinin bazı sokak ve caddelere verilmesi kararlaştırıldı.

Belediye Yazı İşleri Müdürü Ramazan Hakan Sölmez, meclisin aldığı isim değişiklikleri kararlarının Kaymakamlığının onayına sunalacağını, karar onaylandıktan sonra caddelere yeni isimleriyle tabelalar asılacağını belirtti.

Öğrencilere kaban dağıtıldı

Siverek Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ilçe merkezi ve köylerde ihtiyaç sahibi bin 91 öğrenciye kaban hediye edildi.

Oda Başkanı Salih Serdar Bucak, yaptığı açıklamada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği aracılığıyla her yıl eğitime çeşitli desteklerde bulunduklarını, bu destekleri sürdüreceklerini belirtti.

Bu kapsamda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinesinde kentteki dar gelirli, ihtiyaç sahibi ailelerin ilköğretim çağındaki öğrencilerini belirlediklerini ifade eden Kaya, bin 91 kabanı öğrencilere ulaştırılması için okullara teslim ettiklerini aktardı.

Bucak, eğitime destek konusunda herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.

KOSGEB girişimçilik kursu

Siverek'te Küçük ve Orta ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlınca (KOSGEB) düzenlenen Girişimcilk Kursu başladı.

KOSGEB Uzmanı Ali Selçuk, yaptığı açıklamada Siverek Gıda Maddeleri Odası'nın desteğiyle başlatılan kursa 60 kusiyerin başvurda bulunduğunu belirtti.

Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika verilecek. Başarılı kursiyerler KOSGEB'e yaptıkları başvuruda hibe kredilerden faydalanabilme imkanı bulacak. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement