Sapanca Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Sapanca Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Sapanca Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Sapanca Halk Eğitim Merkezi'nin yıl sonu sergisinde kursiyerler hünerlerini sergiledi.

31.05.2013 09:43

Sapanca Halk Eğitim Merkezi'nin yıl sonu sergisinde kursiyerler hünerlerini sergiledi.

Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen sergi açılışına Sapanca Kaymakamı Osman Sarı, Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Arıcı, İlçe Emniyet Müdürü Erdem Mali, Sapanca Milli Eğitim Müdürü İrfan Gerçek, Arifiye Milli Eğitim Müdürü İlyas Gümüş, Ak Parti İlçe Başkanı Nazmi Bostancı, MHP İlçe Başkanı Berat Taner, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Pektaş, Sapanca Anadolu Teknik Lisesi Teknik Lise Meslek ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Özer, öğretmenler, kursiyerler ve davetliler katıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımının gösterileri ile başlayan programda konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Pektaş, "Kurslarımızdan bu yıl 2 bin 324 kursiyer faydalanmıştır. Bu yılda geçen yıllarda olduğu gibi Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliği içerisinde SBS, LYS ve okuma yazma gibi sosyal etkinlik ve kültürel kurslarımızın sayılarını arttırarak meslek edindirmede bin 316, bilgi ve sınavlara hazırlamada bin 8, öğrencimizi kurslarda eğittik. Bu kurslarımızda okullarda görev yapan 59 merkezde 39 öğretmenimizde görev aldı. Halk Eğitim Merkezleri sadece bölgemizde bayanlara fırsat tanıyan bir meslek kurumu olmaktan ziyade artık bir okul vazifesini de rahatlıkla görmektedir. Milli Eğitim Bakanlığımızın bize verdiği destek doğrultusunda bayanlarımızın ülke ekonomisine ve aile ekonomisine katkı sağlayacak bir çok beceri ve kendilerini geliştirme adına güzel çalışmalar ortaya koydular. Biraz sonra hepiniz sergi salonunda neler yapılabildiğini görecek, izleyeceksiniz. Göz nuru el emeği dediğimiz bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmalar sonrası Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri Berrin Yılmazer, Aysun Serdaroğlu, Gülten Demir, Canan Şahin, Hanife Meral, Sibel Bayrak, Esin Pektaş, Nezaket Bosnalı, Sevgi Ocak, Elif Uzun, Tayfun Kobaş ve Ruhi Cem Orhon'a Protokol üyeleri tarafından teşekkür belgeleri verildi. Programda Şehit Albay Güner Ekici Lisesi Halk Oyunları Ekibi'nin gösterileri sonrası sergi açılışı gerçekleştirildi. Protokol üyeleri açılışın ardından yıl boyunca yapılan ürünlerin sergilendiği sergi salonunu gezdi. Toplum Destekli Polislik Şubesi tarafından öğrenci kardeşliğini pekiştirmek amacı ile başlatılan "Sakarya'dan Van'a Gönül Köprüsü, Van'da Kankam Var Projesi" kapsamında Sakarya'da bulunan Vanlı öğrencilerde sergiyi ziyaret edenler arasındaydı.

Sapanca Halk Eğitim Merkezi tarafından ilçe genelinde açılan toplam 124 kursta 2 bin 324 kursiyer öğrenim gördü. Kurslarda bayanlara yönelik yatak odası tekstili hazırlama, hazır gereçler ile yapılan gereçler, kadın giysileri dikimi, yağlı boyama kursu, öğrencilere yönelik SBS ve LYS hazırlık kursları, bilgisayar, gitar, halk oyunları, tiyatro, güreş ve karate eğitimleri verildi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sapanca Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement