Şaphane Meslek Yüsekokulu'nda Hedef 2023 Konferansı - Son Dakika
Yerel

Şaphane Meslek Yüsekokulu'nda Hedef 2023 Konferansı

Şaphane Meslek Yüsekokulu\'nda Hedef 2023 Konferansı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Şaphane Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünce, "Gelişmiş Ülkeler Ligine Biz de Yükselebilir miyiz? Hedef 2023" konulu konferans düzenlendi.

10.12.2012 12:29

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Şaphane Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünce, "Gelişmiş Ülkeler Ligine Biz de Yükselebilir miyiz? Hedef 2023" konulu konferans düzenlendi.

Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Şen tarafından verilen konferansa Şaphane Kaymakamı Muhammet Ali Çatalbaş, Pazarlar Kaymakamı İshak Çınar, Şaphane Belediye Başkanı Ramazan Yeşildeniz, DPÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Fatih Çelebioğlu, Şaphane Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Soner Akkoç, daire amirleri, öğrenciler ve Şaphane halkı katıldı.

" Türkiye'nin Gelişmiş Ülkeler Ligine Yükselebilmesi için yüzde 7 Büyümesi Gerekir" başlığı altında konuşmasına başlayan Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Şen, tüm izleyenlerine Dünya ve Türkiye'nin gelişmişlik serüvenini ayrıntılarla anlattı.

Makro ekonomik göstergelerle Cumhuriyet Dönemi ve günümüze kadar Türkiye ekonomisinin genel yapısını gözler önüne seren Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Şen, Dünyanın gelişmiş ekonomileri ve diğer gelişen ekonomileri ile Türkiye ekonomisini kıyaslayarak, son 10 yıldaki gelişmelerin ümit verici olduğunu belirtti.

Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Şen, sürdürülebilir bir büyüme ve istikrarın olabilmesi açısından beşeri sermayenin önemini, eğitimin bireyleri ve topluma getireceği noktayı dile getirdi ve sözlerini şöyle sürdürdü: Başta işletmeler olmak üzere tüm Türkiye için önemli olan yüksek katma değer yaratan ürünleri üretmek için AR-GE yatırımlarının önemi çok büyüktür. Türkiye'nin gelişmiş ülkeler ligine yükselebilmesi için yıllık ortalama yüzde 7 oranında büyümesi gerekir ve ülkemizin bu potansiyele sahiptir.

Türkiye eski Türkiye değildir ve hızlı bir değişim trendine girmiştir. Bu trendin sürdürülebilmesi için başta gençlerimiz olmak üzere herkese önemli vazifeler düşmektedir" dedi.

Konferansın soru-cevap bölümünde öğrenciler merak ettikleri konuları sorarak öğrenirken, Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Soner Akkoç da, konuşmacı Doç. Dr. Ali Şen'e teşekkür ederek günün anısına plaket takdim etti. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şaphane Meslek Yüsekokulu'nda Hedef 2023 Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement