Şapinuva Turizm Yol Ağına Alındı - Son Dakika
Yerel

Şapinuva Turizm Yol Ağına Alındı

Şapinuva Turizm Yol Ağına Alındı

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Ortaköy ilçesinde bulunan Şapinuva yolu’nun Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turistik yollar ağına alındığını açıkladı.

18.02.2014 16:31

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Ortaköy ilçesinde bulunan Şapinuva yolu'nun Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turistik yollar ağına alındığını açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile görüşen AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Şapinuva yolunun "Turistlik Yollar" ağına alınmasını talep etmişti.

Bakan Çelik'in talimatı üzerine Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Murat Gürül ile Yatırım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Kültür Merkezleri Daire Başkanı Çağdaş Şener, Karahacip Belediye Başkanı Hacı Ahmet Bekdaş ile Müze Müdürü Önder İpek Ortaköy ilçesi ve Karahacip beldeleri arasında yer alan Şapinuva yolunda incelemelerde bulunmuştu.

İncelemelerin milletvekili Uslu'nun talebine yazılı bir açıklama ile cevap veren Kültür ve Turizm Bakanlığı, açıklamada "Turizmle ilgili ilke ve politikaları gereğince ülkemizde turizm faaliyetlerinin gerçekleşmesini olumlu yönde etkileyecek olan yolların belli bir standartta olması ve eksiksiz hizmet verebilmesi hususunda önem verilmektedir. Bu kapsamda Ortaköy ilçesi ile Karahacip Beldesi arasında bulunan "Turistlik Yollar Yatırım Programı"na alınmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verdi.

AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu, Ortaköy ilçesi ve Karahacip Beldesinin Hititlerin dini ve ticaret merkezi Şapinuva Antik Kenti, İncesu Kanyonu gibi birçok tarihi, kültürel ve doğal değere sahip olduğunu belirterek, "Bölgede bisiklet parkurları, Hitit Yürüyüş Yolu, turizm zenginlikleri ile antik kent ve kanyon geçişleri sağlanmaktadır" dedi.

Uslu, Şapinuva yolu ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı safhasının olumlu bir şekilde sonuçlanmasından sonra bundan sonraki süreçte Karayolları ile temasların yoğunlaşacağını ve sürecin hız kazanacağını umduğunu söyledi.

Uslu, Şapinuva yolunun "Turistlik Yollar" ağına alınmasında verdiği desteklerden dolayı Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve bakanlık bürokratlarına teşekkür etti. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şapinuva Turizm Yol Ağına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement