Şapla Mücadelede Aşılama Dönemi Başladı - Son Dakika
Yerel

Şapla Mücadelede Aşılama Dönemi Başladı

Şapla Mücadelede Aşılama Dönemi Başladı

Gümüşhane'de sonbahar dönemi şap hastalığıyla mücadele çalışmaları başladı.

09.09.2013 15:51

Gümüşhane'de sonbahar dönemi şap hastalığıyla mücadele çalışmaları başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, yaptığı açıklamada, sonbahar dönemi  şap  aşılama kampanyasına iki aylıktan büyük tüm büyükbaş hayvanların aşılanacağını belirtti.

Hastalık riskinin fazla olduğu ve yoğun hayvan hareketi olan yerler ile kurbanlık hayvanları olan köylere öncelik tanınacağını ifade eden Irkın, şunları kaydetti:

"Halk arasında tabak olarak da bilinen şap hastalığı bütün çift tırnaklı hayvanlarda rastlanan çok bulaşıcı viral bir hastalıktır. Ağızda, tırnakta ve memelerde yaralar oluşturan bu hastalık, süt veriminde yüzde 15, et veriminde yüzde 10 verim kayıplarına neden olmaktadır. Hastalıktan korunmak için hayvanların altı ay aralıklarla yılda iki kez aşılanması gerekmektedir."

Irkın, aşılama kampanyasının, merkezde Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü, ilçelerde ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüklerince yürütüleceğini belirterek, üreticilerin kampanya döneminde hayvanlarına aşı yaptırmaları ve daha ayrıntılı bilgi almak için İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerektiğini bildirdi. - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şapla Mücadelede Aşılama Dönemi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement