Sarıgöl Ziraat Odası'ndan 'Unlu Bit' Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Sarıgöl Ziraat Odası'ndan 'Unlu Bit' Uyarısı

Sarıgöl Ziraat Odası\'ndan \'Unlu Bit\' Uyarısı

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, üzüm üreticilerine bağlarda bu yıl görülen "Unlu Bit" hastalığı için uyarıda bulundu.

13.01.2012 16:39

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, üzüm üreticilerine bağlarda bu yıl görülen "Unlu Bit" hastalığı için uyarıda bulundu.

Ülgen yaptığı açıklamada, "Bağcılarımız arasında 'Ballı Bit' olarak bilinen 'Unlu Bit', bu aylar içersinde mücadele edilmesi gerekmektedir. Unlu bit için yapılacak olan tek bir işlem vardır. Üzüm asmalarının gövdelerinde barınmakta olan unlu bitleri yok etmek için asmaların dış kuru kabuklarının kazınması gerekir. Bu yöntemle de yüzde 60 başarı sağlanır. Ayrıca da ilaçlı yağlama yapılmalıdır."dedi.

Mücadele çalışmalarının aksatılmadan bu ay içersinde yapılmasının yararlı olduğunu anlatan Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen sözlerini şöyle devam etti."Mücadele bu ay yapılırsa yaz aylarında üzümlerin salkımlarına dadanan ballı bit salkımları yok etmekte ve kaliteyi düşürmektedir."dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarıgöl Ziraat Odası'ndan 'Unlu Bit' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement