Sarıyer Başkan Aday Adayı: "Mülkiyet Meselesini İki Senede Çözemezsem İstifa Ederim" - Son Dakika
Yerel

Sarıyer Başkan Aday Adayı: "Mülkiyet Meselesini İki Senede Çözemezsem İstifa Ederim"

Sarıyer Başkan Aday Adayı: "Mülkiyet Meselesini İki Senede Çözemezsem İstifa Ederim"

CHP Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Necati Yıldırım, Sarıyer'in en önemli sorununun mülkiyet olduğunun altını çizerek, "İki sene içinde mülkiyet meselesini çözemezsem istifa ederim" dedi.
Yerel seçimlere aylar kala belediye başkan...

12.11.2013 12:05

CHP Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Necati Yıldırım, Sarıyer'in en önemli sorununun mülkiyet olduğunun altını çizerek, "İki sene içinde mülkiyet meselesini çözemezsem istifa ederim" dedi.

Yerel seçimlere aylar kala belediye başkan adaylığı yarışı hızla sürüyor. CHP Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Necati Yıldırım, aday adaylığı başvurusunun ardından yaptığı açıklamada Sarıyer'in sorunları ve projelerinden bahsetti. Sarıyer'de sosyal belediyeciliğin yanında ekonomi belediyeciliği kavramının da gelişip uygulanması gerektiğinin altını çizen Necati Yıldırım, bu konudaki projelerini CHP'den aday olduğu zaman açıklayacağını ve belediye başkanı olması durumunda acilen hayata geçireceğinin altını çizdi.

"Sarıyer'in gelecekteki 50 yılını planlamamız gerekiyor" diyen Yıldırım, "Dünyadaki çağdaş kentler kısa vade ile planlanmaz. Sarıyer'in sorunlarının çözümünde en etkili yol mahallelerin örgütlenmesidir. Yönetim anlayışımızda karar verme sürecinde halkı işin içine katmanız gerekmektedir. Şeffaf belediyecilik anlayışımızda Belediyenin denetimini sağlamalı,Kent Konseyleri önemli mekanizmadır ve iyi işletilmesi gerekmektedir. Boğaziçi yasası ve İBB yasası Sarıyer'in önündeki en büyük engellerden biridir. Ancak örgütlü bir şekilde bu yasaları değiştirebilir ve sorunu çözebiliriz" diye konuştu.

Açıklamalarında Sarıyer'in en önemli sorununun mülkiyet meselesi olduğunu belirten Yıldırım, meselenin çözümünün gayet basit olduğunu ve istenildiği takdirde çözülemeyecek bir durum olmadığını ifade etti. Yıldırım, şunları söyledi:

"Sarıyerli biri olarak Sarıyer'in en önemli sorununun tapu meselesi olduğunu biliyorum. Sarıyerli bir avukat olarak da bu sorunun nasıl çözülebileceğini biliyorum. ve iddia ediyorum ki iki sene içinde mülkiyet meselesini çözemezsem istifa ederim."

NECATİ YILDIRIM KİMDİR?

Önceki dönemde CHP Sarıyer İlçe Başkan Yardımcılığı yapan Necati Yıldırım, 1966 Borçka- Artvin doğumlu. Kartal Lisesi ve İstanbul Hukuk Mezunu olan Yıldırım, 1991 yılından beri serbest avukatlık yapmaktadır. Evli, bir çocuğu var. İmar -kent hukuku, gayrimenkul, inşaat hukuku, spor hukuku ve yönetimi alanlarında çalışıyor. Yerel gazetelerde köşe yazarlığı yapmaktadır. İstanbul Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu'nda Başkan Yardımcısı, Sarıyer Spor Kulübünde 2008-2009 yıllarında Genel sekreterlik yaptı. Sarıplatform derneği kurucu yönetim kurulu üyesi, başkan yardımcısı, Sarıyer Kızılay Yönetim Kurulu üyesi, başkan yardımcısı, CHP Sarıyer İlçe Yönetim Kurulunun önceki dönmede CHP İlçe Başkan Yardımcısı, halen CHP Hukuk Komisyon Başkanı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarıyer Başkan Aday Adayı: 'Mülkiyet Meselesini İki Senede Çözemezsem İstifa Ederim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement