Şark Köşesine İlgi Artıyor - Son Dakika
Yerel

Şark Köşesine İlgi Artıyor

Şark Köşesine İlgi Artıyor

Şark köşesinin sağlık açısından faydalı olduğunu söyleyen İsmail Uçak “Eski baba dede usulüne yani şark köşesine dönüş var” dedi.

07.07.2014 09:04

Şark köşesinin sağlık açısından faydalı olduğunu söyleyen İsmail Uçak "Eski baba dede usulüne yani şark köşesine dönüş var" dedi.

Şark köşesi Ustası İsmail Uçak "Genel sağlık açısından çok önemlidir şark köşesi. Türkiye'nin her tarafına göndermekteyiz genellikle doğu illerine göndermekteyiz. Ağrı, Muş, Van'a daha çok göndermekteyiz. Ham maddesi Afyondan geliyor. Halısı Antep'ten geliyor. Şark köşesine çokilgi var, genelde eskiye dönüş var" dedi.

Şark köşesinin sağlık açısından faydalı olduğunu söyleyen Uçak "Genel sağlık açısından da faydalıdır. Kanepeden falan çok iyidir. Yastığı hasırdan olmakta, içinin süngeri sert sünger ve 28 danster olmakta ve sağlık açısından önemlidir. Desenlerimiz Yahyalı, Taşpınar, papatya şeklindedir. Yapılması nereden bakarsanız 3 ile 4 saati buluyor. Genelde Yahyalı deseni çok tutuluyor. Metre karesi 200 TL, 300 TL arasında değişiyor. Ortalama bir şark köşesi dikimi 300 lira ve 400 lira arasında değişiyor. En yüksek fiyat ise 600 liraya kadar var. Halı modeline göre de fiyatı değişiyor. Şark köşesinde eski baba dede usulüne dönüş var" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şark Köşesine İlgi Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement