Şarköy'de Binaların Depreme Dayanıklılığı Ölçüldü - Son Dakika
Yerel

Şarköy'de Binaların Depreme Dayanıklılığı Ölçüldü

Şarköy\'de Binaların Depreme Dayanıklılığı Ölçüldü

Şarköy, Mürefte ve Hoşköy'de kamu kurumlarına ait binalar, depreme dayanıklılığının ölçümünün yapılması için karot testi numuneleri alındı.

15.02.2013 10:58  Güncelleme: 11:01

Şarköy, Mürefte ve Hoşköy'de kamu kurumlarına ait binalar; okul ve camilerin depreme dayanıklılığının ölçümünün yapılması için karot testi numuneleri alındı.

Şarköy Belediyesi ile Mürefte Belediyesi hizmet binalarından alınan beton numuneleri ile toprak örnekleri, laboratuarda teste tabi tutulacak.

Mürefte Belediye Başkanı İlhan Koçer, konu ile ilgili Tekirdağ Valiliğinden yazı geldiğini ifade ederek "Tekirdağ merkezde yapılan ihaleyi,

Akyıldız adlı lisanslı şirket

aldı. Bu şirketin teknik ekipleri Şarköy'deki kamu binalarında, zemin etüdü, mimari röleve, karot alınması, donatı tespiti yapılma konusunda çalışmalar yaptı. Biz de Mürefte Belediyesi olarak 4 bin TL karşılığında, hizmet binamızda depreme dayanıklılık test örnekleri aldırdık. Binamızın bulunduğu araziden toprak numuneleri, bina içinde betonarrme karotları alındı. Çıkacak sonuçlara göre, binanın güçlendirilmesi söz konusu olacak" dedi.

Tekirdağ İl Özel İdaresi de, il genelindeki 184 ilköğretim okulu ile 58 orta eğitim okulunun deprem dayanımının belirlenmesi için ihale yaptı. İhaleyi alan şirket, binaların deprem dayanıklılık testlerinin yapılması ve gerektiğinde güçlendirme projeleri hazırlanması çalışmaları gerçekleştirecek.

15.02.2013 10: 38: 12

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şarköy'de Binaların Depreme Dayanıklılığı Ölçüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement