Seçim Çalışmalarına Hız Veren Mhp, Şeker Fabrikası'nı Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Seçim Çalışmalarına Hız Veren Mhp, Şeker Fabrikası'nı Ziyaret Etti

Seçim Çalışmalarına Hız Veren Mhp, Şeker Fabrikası\'nı Ziyaret Etti

MHP Malatya İl Yönetimi ve Milletvekilli Adayı Şinasi Kazancıoğlu, Malatya Şeker Fabrikasını ve Şeker İş Sendikasını ziyaret etti.

23.10.2015 16:13

MHP Malatya İl Yönetimi ve Milletvekilli Adayı Şinasi Kazancıoğlu, Malatya Şeker Fabrikasını ve Şeker İş Sendikasını ziyaret etti.

1 Kasım seçimlerine kısa bir süre kala çalışmalarına hız veren MHP Milletvekilli Adayı Doç. Dr. Şinasi Kazancıoğlu, Malatya Şeker Fabrikası ve Şeker İş Sendikası'na ziyarete bulundu. Ziyaret esnasında çalışma alanlarını gezen Kazancıoğlu, işçilerle öğlen yemeğinde bir araya geldi. Fabrika temaslarından sonra Şeker İş Sendikası'na geçen il yöneticileri ve Milletvekilli Adayı Şinasi Kazancıoğlu, Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat ile bir süre görüş alışverişinde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, "Biz tabii ki Şinasi Kazancıoğlu Beyi tanıyoruz, gerçekte gurur duyduğumuz sevdiğimiz, Malatya'yı en iyi şekilde temsil eden, uzun yıllar bürokratlık yapan bir ağabeyimiz. Bir tek problemimiz 1998 yıllından beri bu kuruma sıfırdan eleman alınmamış ve de bizim geçici işçi problemimiz var. Biz bir kez daha sizin aracılığınızla bunu dillendirmek istiyoruz. Eğer iktidar gelirseniz bu problemi çözeceğinize şimdiden biz eminiz. Çünkü sizde bu işin içinden gelen insanlarsınız" şeklinde konuştu.

"ŞEKER FABRİKALARI CUMHURİYETİN TEMEL DEĞERLERİNDEN BİRİDİR"

Kazancıoğlu, Cumhuriyet'in ilk zamanlarında şeker fabrikalarının endüstriyel kalkınmada ki rolüne değindi. Kazancıoğlu, "Burası benim için çok önemli, ben ilk stajımı burada yapmıştım. Hakikaten şeker fabrikasının işleyişini ve dokusunu çok iyi biliyorum. Şeker fabrikaları cumhuriyetin temel değerlerinden biridir. Cumhuriyettin ilk zamanlarında üç beyazı varmış. Bunlardan biri şeker, biri bez, biri de tuzmuş. Malatya'da maalesef bezi kapattılar, yerine başka şeyler yapıldı, peşkeş çekildi. Burası da kapanmaya ramak kalmıştı. Bunu önleyen Nuri Murat Başkanıma teşekkür ediyorum. Sık sık dile getiriyorum Malatya itirazcı olsun, Malatya hakkını arasın diye. Nuri Murat Başkan buranın kapatılmaması ve taşınmaması için çok mücadele verdi. Ankara'da ki mücadelesini, uğraşlarını ben biliyorum. Geçenlerde bir televizyon kanalında ki konuşmamda bahsettim. Demiryolunun da taşınma ihtimali ve bölge müdürlüğünün kapanma ihtimali vardı. Oranında sendikası aynı şeker iş gibi dik durdu, sorguladı, sorgulatırdı, kamuoyunu oluşturdu. Böyle olmalıyız. Malatya'nın hakkını savunmak zorundayız. Çünkü Malatyalının hakkını savunmasak siyasiler itaat et rahat et mantığıyla çalışıyorlar. O anlamda böyle kurumların çok önemlidir" ifadelerine yer verdi.

"TAŞERON SİSTEMİ KALKACAK"

Kazancıoğlu, MHP'nin iktidara doğru emin adımlarla ilerlediğine de dikkat çekti. Şinasi Kazancıoğlu, "Taşeronluk sisteminden bahsetti başkan, taşeronluk sistemi hakikatken kanayan bir yara. Malatya da 10 bin 500 civarında taşeron çalışan işçi var. Bunlar yaptıkları iş esasıyla kadroya geçmeleri lazım. Milliyetçi Hareket Partisi olarak seçim beyannamemizde biz bunu taahhüt ettik. Biliyorsunuz iktidar 2015 yıllında bu yapılacak demişti. Şimdi bunu 2016 ötelediler. Biz iktidar veya iktidar ortağı olduğumuz takdirde ilk taahhüdümüz olan bu taşeron sistemini kaldıracağız. Bu anlamda ben Nuri Beyin şahsında tüm çalışanlara güzel bir ömür ve güzel bir çalışma ortamı diliyorum. İnşallah şeker fabrikasının Malatya'ya kattığı katma değerler devam edecek" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Seçim Çalışmalarına Hız Veren Mhp, Şeker Fabrikası'nı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement