Şef Hüseyin Erbay'ın 50'nci Sanat Yılı Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Şef Hüseyin Erbay'ın 50'nci Sanat Yılı Kutlandı

Şef Hüseyin Erbay\'ın 50\'nci Sanat Yılı Kutlandı

Eskişehir Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu, Türk Sanat Müziği’nin usta Bestekâr ve Koro Şefi Hüseyin Erbay’ın 50’nci sanat yılını görkemli bir geceyle kutladı.

30.03.2015 13:59

Eskişehir Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu, Türk Sanat Müziği'nin usta Bestekar ve Koro Şefi Hüseyin Erbay'ın 50'nci sanat yılını görkemli bir geceyle kutladı.

Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde düzenlenen gecede açılış konuşmasını yapan Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Eskişehirli Erbay'ın, adını Türkiye çapında duyurmuş önemli ve değerli sanatçılardan biri olduğunu belirtti. Akçasoy, "50'nci sanat yılında Türk Sanat Müziği'nin önemli bestekarı, sanatçısı, emektarı Şef Hüseyin Erbay'a, Eskişehir Kent Konseyi olarak sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Açılış konuşmasının ardından ünlü bestekarın 50 yıllık sanat hayatının özetlendiği sinevizyon gösterimi yapıldı. Daha sonra Kültür Sanat Çalışma Grubu Başkanı Nihal Bağcı'nın moderatörlüğünde sanat hayatındaki anılarını seyircilerle paylaşan Erbay, zaman zaman duygusal anlar yaşadı. Seyircilerin keyifle dinledikleri ve eşlik ettikleri şarkılar kadar Erbay ile yapılan sohbetler de büyük ilgiyle karşılandı.

Erbay'ın 50'nci yılı unutulmaz bir geceye dönüşürken, dinleyiciler Erbay'ın yetiştirdiği sanatçılar Filiz Tram, Asuman Ertekin, İnci Yaman'ın söylediği şarkılar ve görüntüler sayesinde zamanda yolculuğa çıktı. Ayrıca gecede Eskişehirspor'un efsane isimleri Nihat Atacan ve İsmail Arca, sanatçıya Eskişehirsporlu futbolcuların imzalarının olduğu forma hediye etti.

Gecenin sürprizi ise Eskişehir Kent Konseyi tarafından hazırlanan, içeriğinde sanatçının bestelediği tüm eserlerin yer aldığı "Hüseyin Erbay Besteleri-50'nci Sanat Yılı" adlı kitabın sanatçıya takdimi oldu. Bu sürpriz karşısında gözyaşlarını tutamayan Erbay, "Böylesine özel bir geceyi benim için hazırlayan Eskişehir Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu'na şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Gecenin sonunda Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Canan Demir tarafından Erbay'ın 50'nci sanat yılı anısına plaket takdim edildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şef Hüseyin Erbay'ın 50'nci Sanat Yılı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement