Seferihisar Koyun ve Keçi Panayırı Türkiye'yi Ağırlayacak - Son Dakika
Yerel

Seferihisar Koyun ve Keçi Panayırı Türkiye'yi Ağırlayacak

Seferihisar Koyun ve Keçi Panayırı Türkiye\'yi Ağırlayacak

Seferihisar'da bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Koyun ve Keçi Panayırı, Türkiye'nin 81 ilinden katılımı ağırlayacak.

13.09.2013 14:20

Seferihisar'da bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Koyun ve Keçi Panayırı, Türkiye'nin 81 ilinden katılımı ağırlayacak. Çeşitli bölgeler ve farklı ırklardan küçükbaş hayvanların buluşacağı panayırda Damızlık Küçükbaş Hayvan Pazarı'nda alıcı ve satıcılar buluşacak. İki gün süre ile yapılması planlanan panayır çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak. İzmir il ve ilçelerinden gelen yetiştiricilerin hayvanları ırk özelliklerine, verimlilikleri ve görsel güzelliklerine göre uzman jüri tarafından değerlendirilecek. Yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödül verilecek.Ayrıca, panayır kapsamında küçükbaş hayvan yetiştiricileri ilçe takımları oluşturarak, halat çekme yarışması yapacaklar. Turnuva şeklinde yapılacak ilçeler arası halat çekme yarışması, gün içinde yapılan turlar şeklinde düzenlenecek. Yarışmanın finalinde birinci gelen ekip ödüllendirilecek.

SAİME CANTÜRK SAHNE ALACAK

Panayırın ilk günü saat 15.30'da Türk Halk Müziği Sanatçısı Saime Cantürk konser verecek. Panayır katılımcıları ve protokol üyelerini türküleriyle şenlendirecek olan Cantürk, bir dönem Seferihisar'da yaşamış bir TRT sanatçısı olmasıyla biliniyor. İki gün süren etkinlikte, hayvan kırkımı, halk oyunları gösterisi, ney dinletisi, konserler, bando gösterisi, koyun keçi fotoğraf sergisi, karikatür sergisi, seramik ve keçe workshop yapılacak. Süt ürünleri pazarının da kurulacağı panayırda, yöresel lezzetleri deneyip alışveriş de yapabilirsiniz. Müzik ve eğlenceyle dolu bir hafta sonu için Seferihisar'a gidilir.

KADIN GİRİŞİMCİLER İÇİN BAKANLIK DESTEKLİ PROJE

İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına sunduğu ve iki bakanlık tarafından kabul gören proje ile kadın küçükbaş yetiştiricileri gerekli eğitimler verilerek, sözleşmeli üretim modelinden faydalandırılacak.Koyun Keçi Panayırı'nda Türkiye'de ilk kez hayata geçirilecek Kadın Girişimci Yetiştiriciliği Projesi (KAGİSAP), küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde önemli paya sahip kadın yetiştiricilerin aile ve ülke ekonomisine katkısını artıracak, kayıt altına alınarak desteklerden yararlanmalarını sağlayacak.Kadın Girişimci Yetiştiriciliği Projesi (KAGİSAP) için, İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve iki bakanlık arasında üçlü protokol imzalanacak.

ULUSAL KIRMIZI ET KONSEYİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON) Eylül ayı olağan Yönetim Kurulu toplantısı Seferihisar'da yapılacak. 14-15 Eylül'de gerçekleştirilecek 3. İzmir Koyun Keçi Panayırı'nın açılış törenine ve kortej yürüyüşüne katılacak olan Ulusal Kırmızı Et Konseyi Yönetim Kurulu üyeleri, iki gün boyunca Seferihisar'da konaklayacak.Panayırın ikinci günü (Pazar) saat 10.30'da kıl çadırının içinde sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan Ulusal Kırmızı Et Konseyi'nin değerlendirme toplantısına; İzmir Valiliği, İzmir İl Tarım Müdürlüğü, İzmir Ticaret Borsası, İzmir Ticaret Odası, Kırmızı Et Birliği, Damızlık Hayvan Birlikleri ve sektördeki firmalar davet edildi. Bu toplantıda UKON yönetim kurulu üyeleri Türkiye'deki yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kırmızı et sektörünün durumunu değerlendirecek.

UKON Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Yücesan başkanlığında toplanacak yönetim kurulunda, Fazlı Yalçındağ Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Özer Türer Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi olarak yer alıyor. Kurulun Sanayici Alt Grubunu Dr. Ahmet Yücesan, Mustafa Albayrak, Ömer Gökhan Tuncer temsil ediyor. Üretici Alt Grubunu Cemalettin Özden, Özer Türer, Edip Yıldız temsil ediyor. Kamu Alt Grubunu Dr. İbrahim Özcan, Bayram Sertkaya, Mehmet Işkın temsil ediyor. Araştırma Kurumları, Meslek Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşları Alt Grubunu Fazlı Yalçındağ, Ergün Kılıç ve Erhan Akçay temsil ediyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Seferihisar Koyun ve Keçi Panayırı Türkiye'yi Ağırlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement