Şehidin Adı Parkta Yaşatılacak - Son Dakika
Yerel

Şehidin Adı Parkta Yaşatılacak

Şehidin Adı Parkta Yaşatılacak

Başiskele Belediyesi, ilçenin en büyük parkı Şehit Jandarma Er Fatih Sultan Karaaslan parkını Serdar Mahallesinde hizmete açtı.

26.07.2013 11:13

Başiskele Belediyesi, ilçenin en büyük parkı Şehit Jandarma Er Fatih Sultan Karaaslan parkını Serdar Mahallesinde hizmete açtı.

Kütahya'da vatani görevini yaparken geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan Eski Yuvacık Belediye Başkanı Hikmet Karaaslan'ın oğlu Fatih Sultan Karaaslan'ın adı Başiskele'de yaşatılıyor. Başiskele Belediye Meclisi kararıyla Serdar Mahallesi İsmail Gazi Caddesi'nde yapımı tamamlanan ve şehidin adı verilen park Şehit Jandarma Fatih Sultan Karaaslan parkı düzenlenen iftar programıyla açıldı.

Açılışa şehit jandarma erin ailesi ve yakınları, Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başiskele Kaymakamı Ali Partal, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz,, Ak Parti Başiskele İlçe Başkanı Mehmet Ustaoğlu, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, İlçe Emniyet Müdürü Adil Öztırak, İlçe Jandarma Komutanı Gazi Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Akkaya, Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay, Serdar Mahallesi Muhtarı Cafer Akdaş, Kocaeli Erzurum Dernekleri Başkanları, İl genel meclis üyeleri, Belediye meclis üyeleri, il ve ilçe yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz ise konuşmasında "Biz bu parka belediye meclisimizde aldığımız karar ile şehidimizin adını verdik. Allah bizi o şehidimizi şefaatine nail etsin diyerek Mehmet Akif Ersoy'un dizeleriyle sözlerine başladı, Serdar Mahallesi'nde yapılan diğer hizmetler ile ilgili bilgiler aktardı.

Başiskele'de ilk önce Serdar Mahallesi'nden hizmet turuna başladıklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz 4,5 yıl içerisinde Allaha hamd olsun ki Başiskele'nin her karışında ilmek ilmek eser bıraktık. Kapı kapı gezerek Başiskele halkımızla bütünleştik, biz halkımızla birlikte Başiskele'yi inşa ediyoruz. Bize bu görevi veren Başiskele halkıdır, Başiskele halkına hizmet etmekten gurur duyuyoruz, Serdar mahallemizde ayrıca 30.000m²'lik muhteşem bir park daha yapıyoruz. Kent meydanını da burada inşaa ediyoruz" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise konuşmasında "Görevi başında şehit olan Şehit Jandarma Er Fatih Sultan Karaaslan'a Allahtan rahmet diliyorum dedi. Bize düşen görevlerden biriside şehitlerimizin adını unutturmamaktır. Bu anlamda Başiskele Belediyemiz tarafından bu parka verilen adla şehidimizin adı hatırlanacak, unutulmayacaktır. Bizim görevimiz yerel yöneticiler olarak hayatı kolaylaştırmak, güzelleştirmektir. Bizim heyecanımız var inancımız var. Bizim insanımız her şeyin en güzeline layıktır. Demokrasinin, özgürlüklerimizin, kalkınmamızın önünde ne kadar engel varsa kaldıracağız" dedi.

Daha sonra protokol üyeleri ile birlikte Şehit Jandarma Er Fatih Sultan Karaaslan Parkı'nın açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından programı gerçekleştiren Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay sohbetiyle katılımcılara güzel bir gece yaşattı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehidin Adı Parkta Yaşatılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement