Kastamonu'da, kar nedeniyle yiyecek bulamadığı için şehir merkezine inen ve bir bahçedeki dikenli tellerine takılarak yaralanan karaca, ormancılar tarafından kurtarıldı.
Kent genelinde uzunca bir süredir aralıklarla etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Yiyecek bulamadığı için şehir merkezine inen bir karaca da Kastamonu İtfaiye Müdürlüğü yakınındaki bir bahçedeki dikenli tellere takılarak yaralandı.
Vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, karacayı sıkıştığı yerden kurtardı. Veteriner hekime götürülen karacanın, tedavisinin ardından doğaya salınacağı bildirildi.
-"Doğaya yem bırakalım" çağrısı-
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu Şube Müdürü Kamil Kesimoğlu, doğal hayattaki canlılar için sürekli yemleme çalışmaları yaptıklarını ancak bunun yeterli olmadığını söyledi.
Kesimoğlu, bu konuda vatandaşlarında duyarlı olmasını isteyerek, şunları kaydetti:
"Yoğun kış şartları dolayısıyla yaban hayatı için yemleme çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam etmekte. Fakat yapılan yemleme çalışmalarında her tarafa ulaşılamıyor. Vatandaşlarımız yaban hayvanları korumak için attık yiyecekleri doğaya bıraksınlar."
- KASTAMONU
Son Dakika › Yerel › Şehir Merkezine İnen ve Yaralanan Karacayı Ormancılar Kurtardı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.