Şehit Asker ve Polisler İçin Uğurlama Töreni Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Şehit Asker ve Polisler İçin Uğurlama Töreni Düzenlendi

Şehit Asker ve Polisler İçin Uğurlama Töreni Düzenlendi

Sur ilçesinde şehit olan asker ve polisler için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde bir tören düzenlendi.

28.01.2016 17:03

Sur İlçesinde hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması amacıyla yürütülen çalışmalar esnasında bölücü terör örgütü mensupları ile güvenlik güçlerimiz arasında çıkan çatışmada Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa, Komiser Yardımcısı Zekeriya Bilgen, Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan, Jandarma Uzman Çavuş Osman Ate ve Polis Memuru Mehmet Bora Tayfur ağır yaralı olarak kaldırıldıkları Diyarbakır Asker Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldular.

Şehit asker ve polisler için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde bir tören düzenlendi. Törene 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, 2. BHHM Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, şehitlerin aileleri, silah arkadaşları ile askeri ve mülki erkân katıldı.

Tören şehitlerin naaşlarının katafalka koyulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından şehitlerin özgeçmişi okundu. Daha sonra birlik adına bir konuşma yapıldı. Konuşmanın ardından Şehitlerin ruhuna dualar okundu. Törenin sonunda şehitlerin naaşları, defnedilmek üzere memleketlerine uğurlandı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Şehit Asker ve Polisler İçin Uğurlama Töreni Düzenlendi - Son Dakika


Advertisement