"Şehitlerimizle Büyük Buluşma" Projesi - Son Dakika
Yerel

"Şehitlerimizle Büyük Buluşma" Projesi

Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Bülent Aylı, hazırladıkları "Şehitlerimizle Büyük Buluşma" projesiyle, şehit ailelerinin, yeni nesillerin Çanakkale destanının yazıldığı coğrafyayı ve diğerler mekanları gezip, burada yatan şehit dedeleriyle...

31.07.2012 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Bülent Aylı, hazırladıkları "Şehitlerimizle Büyük Buluşma" projesiyle, şehit ailelerinin, yeni nesillerin Çanakkale destanının yazıldığı coğrafyayı ve diğerler mekanları gezip, burada yatan şehit dedeleriyle buluşmasını amaçladığını söyledi.

Aylı, Vali Güngör Azim Tuna'nın "Çanakkale Savaşları'nın 100. yıl dönümü olan 2015 yılına bir katkıda bulunmak için yeni projeler üretin" çağrısına uyarak hazırladıkları "Şehitlerimizle Büyük Buluşma" projesini Gökçeada Kaymakamı Kamuran Taşbilek'e teslim etti.

Projenin, şehit ailelerinin, yeni nesillerin Çanakkale destanının yazıldığı coğrafyayı ve diğerler mekanları gezip, burada yatan şehit dedeleriyle buluşmasını amaçladığını belirten Aylı, şunları kaydetti:

"Ziyaretlerle Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki şehitlikleri tanıtmak, vatanımızın bugünlere kimlerle, nasıl geldiğini, o günleri adeta yeniden yaşatarak anlatmayı amaçlıyoruz. Başta Çanakkale'de ve diğer coğrafyalarda yatan şehitlerimizin, Anadolu coğrafyasına ve diğer ülkelere dağılmış durumdaki yakınlarını bir araya getirip, 'büyük buluşmayı' sağlamak en büyük vazifemiz."

Kaymakam Taşbilek ise bu tür önemli bir projenin Gökçeada'dan ortaya çıkmasının önemli olduğuna işaret ederek, Çanakkale'nin ülkenin temel harçlarından biri olduğunu kaydetti.

Muhabir: Gökçeada/ Mehmet Bayer

Yayıncı: Haluk Yüksel - ÇANAKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Şehitlerimizle Büyük Buluşma' Projesi - Son Dakika


Advertisement