Şehzadeli Güreşçiler Dünya Şamiyonasında Türkiye'yi Temsil Edecek - Son Dakika
Yerel

Şehzadeli Güreşçiler Dünya Şamiyonasında Türkiye'yi Temsil Edecek

Şehzadeli Güreşçiler Dünya Şamiyonasında Türkiye\'yi Temsil Edecek

Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi öğrencileri Kerem Kamal ve Deniz Yasak, Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek.

15.07.2014 16:09

Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi öğrencileri Kerem Kamal ve Deniz Yasak, Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi öğrencileri Kerem Kamal ve Deniz Yasak, Güreş Milli Takımı ile birlikte Uluslararası Güreş Federasyonu'nun (FİLA) faaliyet programında yer alan Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonası'na katılmak üzere Slovakya'nın Sninna şehrine gittiler.

Dünya Şampiyonasına katılacak yıldızlar greko-romen güreş milli takımında 42 kilogramda güreşecek Kerem Kamal ve yıldızlar serbest güreş milli takımında 100 kilogramda güreşecek Deniz Yasak, eğitimlerini Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi'nde tamamlayarak milli takımla birlikte Slovakya'ya hareket etti. Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Behçet Karaca, "Kerem ve Deniz'in Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine yürekten inanıyorum. Slovakya'daki şampiyonaya Kerem bu yılın Avrupa Şampiyonu olarak katılacak. Deniz ise bu yılın Avrupa üçüncüsünü yenerek milli takıma girdi. Her iki öğrencimizden de büyük başarılar bekliyorum. Okul güreş takımız bu yıl altın dönemini yaşadı. Öğrencilerimiz 2013-14 eğitim ve öğretim yılında, Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Güreş Federasyonu'nun düzenlediği, il, grup ve Türkiye serbest ve greko-romen güreş şampiyonalarında 19 birincilik, 13 ikincilik ve 26 üçüncülük olmak üzere toplam 58 madalya kazanarak büyük bir başarıya ulaştılar. Bu yıl içerisinde Eyüp Sayan, Deniz Yasak, Kerem Kamal ve Selman Çubukçu sikletlerinde Türkiye şampiyonu oldular. Ayrıca Kerem Kamal Avrupa Şampiyonu Eyüp Sayan ise Avrupa yedincisi oldu. Okulumuzda 15-18 yaşları arasında 35 lisanslı güreşçimiz bulunmaktadır. Maddi ve manevi desteklerini bizlerden esirgemeyen okul müdürümüz Giray Kara'ya ve gösterdikleri anlayış ve özveriden dolayı tüm öğretmenlerimize şahsım ve güreşçilerim adına çok teşekkür ediyorum." dedi

Konu ilgili olarak açıklama yapan Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Giray Kara," Yıldızlar Güreş Dünya Şampiyonası'na öğrenci göndermenin gururunu yaşıyoruz. Kerem ve Deniz'in Slovakya'dan madalyalarla döneceklerine inanıyorum. Güreşin marka okuluyuz. Bu yıl içerisinde öğrencilerimiz; bilimde, sanatta ve sporda büyük başarılar elde ettiler. Ata sporumuz güreşe alt yapıda yeni yetenekler kazandırmak için desteğimiz devam edecektir."dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehzadeli Güreşçiler Dünya Şamiyonasında Türkiye'yi Temsil Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement