Selçuk'ta Kariyer ve İletişim Günleri - Son Dakika
Yerel

Selçuk'ta Kariyer ve İletişim Günleri

Selçuk\'ta Kariyer ve İletişim Günleri

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu tarafından düzenlenen “Kariyer ve İletişim Günleri” kapsamında CNN Türk Haber Sunucusu Burak Törün ve son dönemlerin başarılı müzisyenlerinden Serhat Bedük öğrencilerle bir araya geldi.

25.12.2014 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu tarafından düzenlenen "Kariyer ve İletişim Günleri" kapsamında CNN Türk Haber Sunucusu Burak Törün ve son dönemlerin başarılı müzisyenlerinden Serhat Bedük öğrencilerle bir araya geldi.

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte ilk olarak CNN Türk'ün Haber Sunucusu Burak Törün öğrencilerle bir araya geldi. Samimi bir ortamda söyleşisini gerçekleştiren Törün, iş ve gündelik hayatındaki tecrübelerini mizahi bir üslupla anlattı. Yaptığı işte ciddiyetin oldukça önemli olduğunu söyleyen Törün, "Ekran karşısında bizler her zaman ciddi olmak zorundayız. Çünkü bizim işimiz haberin mutfağı. Sizlere gündemle ilgili haberi aktarırken belli bir ciddiyetimiz olmalı. Özellikle büyük bir kanaldaysanız bu unsura özellikle dikkat etmeniz gerekiyor. Ayrıca bizim meslekte insanlara iletişim kurmak ve beden dili kullanmak çok önemli. Bundan dolayı diyafram sesi, beden dili, imaj, güven ve otorite gibi konuları da bilmeniz gerekiyor. Biz haber sucuları bu konulara özellikle dikkat ediyoruz. Bizim mesleğimiz heyecanlı ve popüler bir meslek. İşimi gerçekten çok seviyorum. Çünkü işim, sizleri bana getiriyor" dedi.

'Gülümsemeyen dükkan açmasın' diyen başarılı sunucu, salondaki onlarca öğrenciye aynı anda gülme egzersizi yaptırdı. Egzersiz sonunda Törün, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

Ardından samimi tavırlarıyla dikkat çeken son zamanların başarılı müzisyenlerinden Serhat Bedük öğrencilerle bir araya geldi. Kendi hayatından ve müzik çalışmalarından söz eden sevilen müzisyen, "Yaşım sizlere çok uzak değil, ben de sizlerin içinden gelmiş birisim. Bu nedenle burada olmaktan çok mutluyum" dedi.

Öğrencilere kariyer planları noktasında da önerilerde bulunan Bedük, "Her şeyden önce insanın aşık olduğu mesleği yapması kolay bir şey değil. Zorlukları olmasına rağmen hayatınızda gerçekten aşık olduğunuz mesleği yapın. Ben grafik-tasarım okudum ama müzik benim vazgeçilmezimdi. Bu nedenle onu seçtim. Yaptığınız işi ciddi yapmalısınız. Eğer siz böyle yapmazsanız insanlar da sizi ciddiye almaz. Her şeyi pozitif görün ve üniversitedeki bu yıllarınızın kıymetini bilin ve bu günleri doyasıya yaşayın. İş hayatına atıldığınızda buna fırsat bulamayabilirsiniz" diye konuştu.

Sevilen sanatçı son olarak öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

"Kariyer ve İletişim Günleri" kapsamında ayrıca iş, müzik ve sinema dünyasının sevilen isimlerinden Fırat Çakır, Ataman Özbay, İsmali Hilmi Adıgüzel, Talha Bora Öğe, Erdal Demirkıran, Yıldırım Memişoğlu, Bülen Çolak, Fatma Topbaş ve Mustafa Şen de öğrencilerle buluştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selçuk'ta Kariyer ve İletişim Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement