Selçuk'ta Kutlu Doğum Haftası Etkinlikler - Son Dakika
Yerel

Selçuk'ta Kutlu Doğum Haftası Etkinlikler

Selçuk\'ta Kutlu Doğum Haftası Etkinlikler

Selçuk'ta Hz.Muhammed'in doğum günü münasebetiyle Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri başladı.

15.04.2013 07:24

Selçuk'ta Hz. Muhammed'in doğum günü münasebetiyle Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri başladı. Kermes açılışıyla başlayan Kutlu Doğum Haftası, bir hafta süresince çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ve eşi Havva Boyacı'nın katılımıyla İlçe Müftülüğü binası altında açılışı yapılan kermese, ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. Selçuk Müftüsü İsmail Satu'nun yaptırdığı dua ile açılışı yapılan kermese, ayrıca Kızılay Derneği eski başkanı Zeliha Vişne ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılıştan sonra Kaymakam Boyacı ve beraberindekiler, Satu'yu Müftülük binasında ziyaret etti. Bir hafta süresince yapılacak olan etkinlikler hakkında Müftü Satu'dan bilgi alan Boyacı, tüm İslam aleminin Kutlu Doğum Haftasını tebrik ettiğini belirtti.

BU YILKİ TEMA "HZ. PEYGAMBER VE İNSAN ONURU"

Her yıl bir konu başlığı seçerek; seçilen konunun bir hafta süresince çeşitli etkinliklerle işlendiğini ifade eden Selçuk Müftüsü İsmail Satu, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çıkış arayan insanlara yardımcı olmak için, bu yılki

Kutlu Doğum Haftası temasının

"Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" olarak seçildiğini söyledi.

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığı'nca bir hafta boyunca tüm Türkiye'de işlenecek olan "Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" temasının Selçuk'ta da bir dizi etkinliklerle gündemde olacağını hatırlatan Satu, "Önemli olan Dinimizin ve Peygamberimizin evrensel mesajlarını hatırlamak değil anlamak ve anlamlandırmaktır. Kutlu Doğum Haftası'nın Kutlanma sebebi de

budur. Programlarımıza destek veren herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Ayrıca hafta boyunca ilçemizde düzenlenecek olan etkinlilere halkımızın teşriflerinin bizi onur'landıracağını bildirmek isterim.

Bu duygu ve düşüncelerle Selçuklu hemşerilerimin ve tüm İslam aleminin Kutlu Doğum Haftası'nı tebrik ediyor; haftanın

insanlık onurunun korunmasına vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selçuk'ta Kutlu Doğum Haftası Etkinlikler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement