Selçuk'ta Uzaktan Eğitim Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

Selçuk'ta Uzaktan Eğitim Sempozyumu

Selçuk\'ta Uzaktan Eğitim Sempozyumu

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Sosyal Bilimleri Enstitüsü'nün ortaklaşa düzenlediği, Ulusal Uzaktan Eğitim ve Teknolojileri Sempozyumu yapıldı.

04.11.2013 14:50

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Sosyal Bilimleri Enstitüsü'nün ortaklaşa düzenlediği, Ulusal Uzaktan Eğitim ve Teknolojileri Sempozyumu yapıldı.

Türkiye'de ilk kez Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde 1 Kasım Cuma günü gerçekleştirilen sempozyumda değişime uğrayan yükseköğretimde önemini her geçen gün artıran uzaktan eğitim konusu ele alındı. Türkiye'de son yıllarda hızla gelişen ve 50'ye yakın üniversitede uygulanan uzaktan eğitim alanında karşılaşılan sorunlar ve geleceğe yönelik politikalar, alanında uzman bilim adamları ve akademisyenler tarafından değerlendirildi.

Uzaktan eğitimin günümüzde önemli eğitim alanlardan biri olduğunun altını çizen SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "Uzaktan eğitim, günümüzün yaşam tarzları ve akademik ihtiyaçları içerisinde mutlaka ama mutlaka bulunması gereken bir eğitim şekli. Selçuk Üniversitesi'nin de içinde yer alması gereken bir alandı. Bu nedenle merkezimizi kurduk ve gelişimine sunmaya çalışıyoruz. Bu alanda emek veren tüm öğretim üyelerimize teşekkür ederim. Sempozyumun geleceğin önemli bir alanı olan uzaktan eğitimin bilgi birikimine akademik anlamda ciddi şekilde katkıda bulunacağına inanıyorum" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından başkanlığını rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel'in yaptığı panele geçildi. Panelde İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Cihan, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Demiray ve Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Torkul sunum yaptı.

Sempozyumun ilk oturumunun ardından rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Mikail Altan, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Muammer Zerenler ile panelistlere teşekkür plaketi verdi. 3 gün süren sempozyumda 28 bildiri sunuldu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selçuk'ta Uzaktan Eğitim Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement