Selçuklu'da Genç Ufuklar Akademisi Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Selçuklu'da Genç Ufuklar Akademisi Devam Ediyor

Selçuklu\'da Genç Ufuklar Akademisi Devam Ediyor

Selçuklu Kent Konseyi Gençlik Meclisi Üyeleri tarafından hazırlanan Genç Ufuklar Akademisi farklı konu ve konuklarla etkinliklerine devam ediyor.

09.01.2012 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selçuklu Kent Konseyi Gençlik Meclisi Üyeleri tarafından hazırlanan Genç Ufuklar Akademisi farklı konu ve konuklarla etkinliklerine devam ediyor.

Selçuklu Belediyesi Nikah Salonu'nda gerçekleşen programın konuğu İstanbul Yazarlar Birliği Başkanı, Şair Yazar A. Ali Ural oldu. Ünlü yazar Ural, "Edebiyat ve Hayat" adlı seminer verdi. Ural programda İslam, Dünya ve Türk Edebiyatından örneklerle insan hayatı ve edebiyat üzerine açıklamalarda bulundu. Oscar Wilde'den Franz Kafka'ya, Refik Halit'ten Sezai Karakoç'a edebiyat hayatının önemli isimlerinin gençler tarafından tanınmasına vurgu yapan yazar A. Ali Ural, gençlerin temel eserleri okumadan bir yerlere gelemeyeceğini belirtti. Ural, gençlere edebiyatı tanıtmanın yanı sıra hayata yeni bir gözle bakmayı anlattı. Gençlere aşina olunan her şeyi yeniden keşfettirme, saklı cevherleri gün yüzüne çıkarma gibi konulardan bahseden yazar Ural, "Günümüzde gençlerimiz için en önemli konu okuma bilinci ve birikiminin kazandırılmasıdır. Kendimize yeni bir okuma anlayışı belirleyerek kazandırmamız gerekiyor. Fark ederek okumalıyız. Böylelikle okuduklarımızı daha iyi anlayacağız. Zaten iyi yazarlar da okuduklarını iyi anlayan okurlar arasından çıkmaktadır. Gençlerimizin bu bakımdan çok okuması gerekmektedir" dedi.

Kasım 2011'de başlayan Genç Ufuklar Akademisi programlarının, verilen aradan sonra Mart ayında başlayarak Haziran'a kadar devam edeceği bildirildi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selçuklu'da Genç Ufuklar Akademisi Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement