Şerbetçi Otunun Kilo Fiyatı Belirlendi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Şerbetçi Otunun Kilo Fiyatı Belirlendi

22.06.2012 12:21

Türkiye'de sadece Pazaryeri ilçesinde yetişen ve ilaç sanayisi, bira yapımında, ekmek mayası ve alternatif tıp alanında kullanılan şerbetçi otunun kilo fiyatı belirlendi.

Türkiye'de sadece Pazaryeri ilçesinde yetişen ve ilaç sanayisi, bira yapımında, ekmek mayası ve alternatif tıp alanında kullanılan şerbetçi otunun kilo fiyatı belirlendi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde, Vali Yardımcısı Mehmet Öksüz başkanlığında, Kaymakam Oğuz Alp Çağlar, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Alparslan Dankaz, Tarbes AŞ İşletme Müdürü Sami Ökmengil, Ot-Gül Kooperatifi Başkanı Muzaffer Kozpınar, Ziraat Odası Başkanı Hasan İpar ve ziraat mühendislerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, 2012 yılı yaş şerbetçi otu taban fiyatları tespit edildi.

Ziraat mühendislerinin hazırladıkları maliyet araştırması raporunda 3,8 masraf üzerine çiftçi karıyla beraber 4,85 lira gider cetveli üzerinden başlayan pazarlıklar Tarbes yetkililerinin kilogram başına verdiği 4,95 liranın üstüne çıkmaması toplantıyı uzattı.

Vali Yardımcısı Öksüz, çiftçiye iyi fiyat verilirse daha çok bakım ve verim alınabileceğini belirtirken Kaymakam Çağlar da 5,5 liranın çiftçinin geçimini kolaylaştıracağını, daha istekli ve verimli tarım yapılacağını söyledi.

5,5 lira fiyata Tarbes yetkililerinin itirazı üzerine Belediye Başkanı Yalçın ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dankaz, verilecek fiyatın 5 liranın altında olmamasında ısrar etti. Uzun süren pazarlıklar karşısında Tarbes İşletme Müdürü Ökmengil alt fiyat 5 lirayı kabul etti.

Buna göre 2012 fiyatları Provesgot- Ege cinsinin kilosu 5 lira, Erciyes ve Pazaryeri cincisinin 5,05 lira ve Aroma cinsinin fiyatı da 5,10 lira olarak belirlendi.

Muhabir: İbrahim Öztosun/ Muhsin Arslan

Yayıncı: Mürsel Çetin - BİLECİK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şerbetçi Otunun Kilo Fiyatı Belirlendi - Son Dakika


Advertisement