Serdar Akdoğan 5. Türkiye Etik Kongresinde Konuştu - Son Dakika
Yerel

Serdar Akdoğan 5. Türkiye Etik Kongresinde Konuştu

Serdar Akdoğan 5. Türkiye Etik Kongresinde Konuştu

3 gün süren 9. Türkiye Muhasebe Forumu kapsamında, Türkiye’nin 81 ilinden 3000 katılımcıyla gerçekleşen Kongrenin 3. Gününde, 5. Türkiye Etik Kongresinde Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, “İş Dünyasının Muhasebe ve İş Etiğine Bakışı” konulu konuşma yaptı.

07.04.2014 15:34

3 gün süren 9. Türkiye Muhasebe Forumu kapsamında, Türkiye'nin 81 ilinden 3000 katılımcıyla gerçekleşen Kongrenin 3. Gününde, 5. Türkiye Etik Kongresinde Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, "İş Dünyasının Muhasebe ve İş Etiğine Bakışı" konulu konuşma yaptı.

TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Ymm. Osman Arıoğlu'nun moderatörlüğünde gerçekleşen oturumda Ymm İbrahim Göçmen, Smmm Ercüment Çiftçi, Smmm Burcu Dişisağlam'ın Muhasebe, Mali Müşavirlik, Yeminli Mali Müşavirlik, Denetim Hizmetleri ve Muhasebe Etik İlkeleri konularında konuşmalarının ardından söz alan Serdar Akdoğan; ev sahibi olarak tüm katılımcılara hoşgeldiniz dedi ve bu kongrenin, Kongre Merkezinde gerçekleşen ilk büyük kongre olması nedeniyle çok önemli ve unutulmayacak bir kongre olduğunu, Kuşadası Ticaret Odası tarafından üyelere de duyurulduğunu belirtti.

EN ÖNEMLİSİ KARŞILIKLI GÜVEN

Sözlerine, İş dünyasıyla muhasebenin bir bütün olduğunu, muhasebeyi de iş dünyasının yarattığını söyleyerek devam eden Akdoğan, etik kavramına sadece muhasebe olarak değil, genel olarak bakmak gerektiğini söyledi. "Ben de iktisatçıyım, aynı zamanda meslektaş sayılırız. O nedenle de sorunlarınızı çok iyi biliyorum." Dedi ve Kuşadası Ticaret Odası olarak, Kuşadası ve Aydın'daki SMMM Odalarıyla içiçe çalıştıklarını belirtti. İş dünyasının muhasebeye bakış açısında, karşılıklı güvenin önemine değinerek sözlerine devam eden Akdoğan, İş dünyasının kesinlikle muhasebecisine güvenmek zorunda olduğunu söyledi ve güvenin de karşılıklı olarak etik kurallara göre yürümesi gerektiğini belirtti. Serdar Akdoğan sözlerine şöyle devam etti; patronun da, muhasebecinin de çeşitli istekleri olabilir. Burada her iki taraf için de etik kuralların devreye girmesi lazım. Özellikle Şirketler büyüdükçe sorumluluklar da artıyor ve etik kurallar daha çok devreye giriyor. Çalışanlara yönelik, müşterilere, tedarikçilere, ortaklara, rakiplere ve çevreye yönelik sorumluluklar artıyor. Rekabet de etik kurallar içinde olmalı. İş yaptığımız rakiplere yönelik, etik kurallar çerçevesinde davranmalıyız.

ETİK KURALLAR HERKES İÇİN GEÇERLİ

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan katılımcılar tarafından ilgiyle dinlenen konuşmasının sonunda, iş dünyasıyla, muhasebe dünyası arasındaki ilişkiyi kesinlikle güven üzerinde oturttuğunu ve etik kuralların aslında her meslek için geçerli olduğunu söyledi. Oturum, katılımcıların panelistlere sorularıyla devam etti. Serdar Akdoğan, çevre etiği ile ilgili gelen soru üzerine, çevreye sadece şirket değil, insan olarak duyarlı olmak lazım dedi ve özellikle büyük şirketlerin bu konuda çalışmalar yaptığını, arıtma tesisleri kurduğunu, fonlar ayırdığını ve çevre duyarlılığının arttığını belirtti. Gelen bir başka soru üzerine, değişen Kanunlar ve yönetmeliklerle ilgili mükelleflere duyuru aşamasında, Ticaret Odası olarak yapılan çalışmalarla ilgili de bilgi veren Akdoğan, Kuşadası Ticaret Odası'nda seminer ve panellerle, aynı zamanda mail grubu, sms sistemi ve sürekli yayınlanan dergileriyle üyelere duyurular ve bilgilendirme yapıldığını belirtti. Oturumun sonunda tüm panelistlere birer plaket verildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Serdar Akdoğan 5. Türkiye Etik Kongresinde Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement