Serikli Yörüklerden Tütüncü'ye Teşekkür - Son Dakika
Yerel

Serikli Yörüklerden Tütüncü'ye Teşekkür

Serikli Yörüklerden Tütüncü\'ye Teşekkür

Yörük kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için projeler üreten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye bir teşekkür de Serik Yörükler Derneği Yönetimi'nden geldi.

16.02.2012 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yörük kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için projeler üreten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye bir teşekkür de Serik Yörükler Derneği Yönetimi'nden geldi.

Yaklaşık 9 ay önce kurulan Serik Yörükler Derneği Yönetimi, Başkan Hakan Tütüncü'ye teşekkür ziyaretinde bulundu. Serik Yörükler Dernek Başkanı Mustafa Kuş, Kepez Belediyesi tarafından Yörük kültürünü geleceğe taşıyacak bir takım projelerin hayata geçirildiğini görmenin kendilerini onurlandırdığını söyledi.

Başkan Hakan Tütüncü, ise Yörük-Türkmen kültürünün tarihimizde büyük bir geçmişe sahip olduğunu ve topluma yön verdiğini belirterek, bu kültürün gelecek nesillere aktarılmasının zorunluluğuna inandıklarını bildirdi. Bu doğrultuda bir takım projeler hazırladıklarını dile getiren Başkan Tütüncü,

Barış Mahallesi'nde 6 bin 400 metrekarelik alanda yapımı devam eden Yörük Parkı'nın Nisan ayında tamamlanarak hizmete gireceğini söyledi. Başkan Tütüncü, parkta yerleşik hayat tarzına geçilmesinden sonra, yok olmaya yüz tutan yaylak-kışlak kültürünün yaşatılacağını ifade etti.

Kepez Belediyesi'nin Yörük göç kültürü tarihinde önemli bir yeri olan 9 adet sarnıcın, çevre düzenlemesini en kısa zamanda yapacaklarını belirten Başkan Hakan Tütüncü, Yörük göç kültürünün son tanıkları olan sarnıçların korunmasına yönelik bir çalışma başlattıklarını belirtti. Başkan Tütüncü, yörüklerin sahilden yaylaya göç edişlerini yılda bir kez temsili olarak düzenleyecekleri etkinliklerle, bu kültürü Kepez'de yaşatacaklarını bildirdi.

Serik Yörükler Dernek Başkanı Mustafa Kuş, Yörük kültürünün yaşatılması adına yaptığı çalışmalar ve projeler için Başkan Hakan Tütüncü'ye Mustafa Kemal Atatürk'ün soyağacını gösteren bir tablo hediye ederek teşekkür etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Serikli Yörüklerden Tütüncü'ye Teşekkür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement