Serka'nın Hibe Desteği Vereceği Projeler Belli Oldu - Son Dakika
Yerel

Serka'nın Hibe Desteği Vereceği Projeler Belli Oldu

Serka\'nın Hibe Desteği Vereceği Projeler Belli Oldu

Serhat illerindeki KOBİ'lerin ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla başlatılan İktisadi Gelişme Mali Destek Programı-2 ile Örnek Kombine Büyükbaş Hayvancılık İşletmelerinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı'nın başvuru sonuçları belli oldu.

09.04.2012 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Serhat illerindeki KOBİ'lerin ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla başlatılan İktisadi Gelişme Mali Destek Programı-2 ile Örnek Kombine Büyükbaş Hayvancılık İşletmelerinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı'nın başvuru sonuçları belli oldu.

SERKA Yönetim Kurulu'nda onaylanan 38 KOBİ ile 11 hayvancılık projesi hibe desteği almaya hak kazandı.

Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı'da faaliyet gösteren Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), 5 Aralık 2011 tarihinde, İktisadi Gelişme Mali Destek Programı-2 ile Örnek Kombine Büyükbaş Hayvancılık İşletmelerinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı olmak üzere iki program çağrısına çıkmıştı. Başvuruları 3 Şubat 2012 tarihinde sona eren programlara toplam 115 proje başvurusu yapıldı. Serhat illerinde "rekabet gücü ve gelişme potansiyeli yüksek tarıma dayalı sanayi, imalat ve turizm sektörlerinin rekabet edebilirliklerini artırmak ve sürdürülebilir ekonomik kalkınmayı sağlamak" amacıyla başlatılan İkinci İktisadi Gelişme Mali Destek Programı'na 82, "büyükbaş hayvancılık işletmelerini geliştirmek, güçlendirmek ve üretim kapasitelerini arttırmak" amacıyla açılan Örnek Kombine Büyükbaş Hayvancılık İşletmelerinin Geliştirilmesi Programı'na da toplam 38 proje başvurdu.

Bağımsız değerlendiriciler tarafından yapılan değerlendirme sonunda İktisadi Gelişme Mali Destek Programı-2'ye başvuran 82 KOBİ projesinden 38'i, Örnek Kombine Büyükbaş Hayvancılık İşletmelerinin Geliştirilmesi Programı'na başvuran 33 projeden de 11'i hibe desteği almaya hak kazandı. Buna göre Iğdır'dan 5, Ağrı, Ardahan ve Kars'tan da 2'şer olmak üzere 11 proje hayvancılık desteği; Kars'tan 15, Ağrı'dan 12, Iğdır'dan 6 ve Ardahan'dan da 5 proje KOBİ desteği alacak. SERKA 38'i KOBİ ve 11'i de hayvancılık olmak üzere kazanan 49 projeye toplam 10 milyon 500 bin TL hibe desteği verecek. Böylece eş finansmanla birlikte Serhat illerinde 2012 yılında yaklaşık 23 milyon TL yatırım gerçekleştirilecek.

Hibe desteği almaya hak kazanan projeler, 8 Nisan 2012 tarihinde Serhat Kalkınma Ajansı'nın Kars'taki merkez binasında Yönetim Kurulu Başkanı Ardahan Valisi Mustafa Tekmen başkanlığında gerçekleştirilen 21.Yönetim Kurulu Toplantısı'nda onaylanarak kamuoyuna açıklandı. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Serka'nın Hibe Desteği Vereceği Projeler Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement