SEU, Engelli Kampanyasını Kermesle Destekledi - Son Dakika
Yerel

SEU, Engelli Kampanyasını Kermesle Destekledi

SEU, Engelli Kampanyasını Kermesle Destekledi

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi öğrencileri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle engelliler yararına kermes düzenledi.

04.12.2015 23:23

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi (SEU) de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle birçok etkinlik gerçekleştirdi. Fizyoterapi Bölümünün organize ettiği etkinlikte öğrenciler yemek kermesi düzenledi.

Öğrenci, akademik ve idari personel kermese yoğun ilgi gösterdi. Öğrencilerin bu duyarlı davranışına destek veren Rektör Prof. Dr. Ekrem Doğan ve Genel Sekreter Hüseyin Erdoğan, kermesteki yiyeceklerden tattılar. Kermes sonunda elde edilen gelir, öğrenci ve akademisyenlerin katıldığı ziyaretle Diyarbakır'daki Mezopotamya Engelliler Federasyonu Başkanı Erdal Satılmış'a teslim edildi.

Öğrencilerin anlamlı çalışması için SEU'ya teşekkür eden Başkan Satılmış, toplumun her kesiminden bu tür duyarlı davranışları beklediklerini söyledi. Satılmış, teslim aldıkları paralarla engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye alacaklarını kaydetti. Fizyoterapi Bölümü Öğretim Görevlisi Şahika Gökdemir de herkesin engelli adayı olduğunu hatırlatarak, "Engellilerin hayatını kolaylaştırmak için bir gün değil, her gün duyarlı olmalıyız" dedi. Engelli vatandaşların toplumun bir parçası olduğunu dile getiren Gökdemir, ortak yaşam alanlarının engellilerin de kullanabilecek nitelikte yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Kermesi organize eden Fizyoterapi Bölümü Öğrenci Temsilcisi Ayşegül Demir ise toplumsal yaşamdaki engelleri kaldırmak için herkesin yapabileceği bir katkının mutlaka olduğunu belirtti. Kermes düzenleyerek, engellilerin yaşam kalitesinin artırılması ve koşullarının iyileştirilmesini amaçladıklarını ifade eden Demir, "Kermesi 'Bir Umut Bir Tekerlekli Sandalye' kampanyasına katkı yapmak için düzenledik. Amacımıza ulaştığımız için mutluyuz. Ne kadar güzel ve rahat bir hayat istiyorsak, birlikte yaşadığımız insanların hayatını o oranda iyileştirmemiz görevimizdir." sözlerini kullandı. Öte yandan Canveren Kulübü üyesi öğrenciler de Mezopotamya Otizm Yaşam Merkezinde engellileri ziyaret etti. Öğrenciler, otizm engelli çocuklarla çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. Daha sonra çocuklara pasta ve içecek ikram edildi. Keyifli ve duygulu anların yaşandığı ziyaret hem öğrencileri ve hem de otistik engelli minikleri sevindirdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel SEU, Engelli Kampanyasını Kermesle Destekledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement