Seyhan Türk Gücü" Geliyor - Son Dakika
Yerel

Seyhan Türk Gücü" Geliyor

Seyhan Türk Gücü" Geliyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhanspor’un "Türk Gücü" olan eski adının yaşatılması için “Seyhan Türk Gücü” olmasını teklif etti.

27.02.2014 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhanspor'un "Türk Gücü" olan eski adının yaşatılması için "Seyhan Türk Gücü" olmasını teklif etti. Yönetimin, teklife sıcak baktığı öğrenildi.

Seyhanspor Kulübü'nü ziyaret eden Hüseyin Sözlü, Kulüp Başkanı Mehmet Şendan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Başkan Sözlü, kulüp duvarlarında asılı eski başkanların fotoğraflarını ve görev yaptığı yılların yazıldığı bölümü inceledi. Seyhanspor'un ilk kurucusunun Ahmet Remzi Yüreğir olduğunu gören Sözlü, Kulüp Başkanı Mehmet Şendan'dan bilgiler aldı.

Şendan, kulübün ilk resmi kuruluşunun 1923 yılı olduğunu ve ilk başkanlığa Ahmet Remzi Yüreğir'in getirildiğini belirterek, "Ama kulübümüzün kuruluşu gayrı federe olarak Adana'nın işgali dönemine rastlamaktadır. O dönemde gençleri 'Türk Gücü' olarak bir araya toplayarak mücadele etmek için örgütlenmeye gidilmiştir. İşgal sırasında zaman zaman Fransız askerleri ile de maçlar dahi yapılmıştır. Daha sonra ismi Seyhanspor olarak değiştirilmiştir" bilgisini verdi.

MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü ise, Adana'nın o dönemlerde adının "Seyhan" olduğuna dikkat çekerek, "Bu köklü kulübümüzün adını yaşatalım. Eski adını ekleyelim. Bu takımın adını 'Seyhan Türk Gücü' olarak değiştirelim. 30 Mart'tan sonra genel kurul yapalım. Allah nasip ederse inşallah ben de sizlere destek olurum" dedi.

Sözlü'nün bu önerisine Kulüp Başkanı Mehmet Şendan ve Yönetim Kurulu üyeleri olumlu karşıladılar. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Seyhan Türk Gücü' Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement