Seyitömer'de Termik Santraldeki Olaylar - Son Dakika
Yerel

Seyitömer'de Termik Santraldeki Olaylar

Seyitömer\'de Termik Santraldeki Olaylar

Kütahya merkeze bağlı Seyitömer beldesindeki termik santralde, 18 arkadaşlarının işten çıkarıldığı gerekçesiyle oturma eylemi yapan yaklaşık 750 işçinin, iş akitlerinin feshedileceği iddia edildi.

19.06.2014 13:22

Kütahya merkeze bağlı Seyitömer beldesindeki termik santralde, 18 arkadaşlarının işten çıkarıldığı gerekçesiyle oturma eylemi yapan yaklaşık 750 işçinin, iş akitlerinin feshedileceği iddia edildi. Grup, işten çıkarılmalarını prototesto amacıyla kent merkezinde yürüyüş düzenledi.

Yaklaşık 10 gündür santral önünde eylem yapan işçiler, bugün kent merkezindeki sendika önünde toplanarak, işten çıkarıldıkları gerekçesiyle yürüyüş yaptı.

Grup, emniyet güçlerinin geniş güvenlik önlemleri altında Menderes Caddesi'nden çeşitli sloganlar atarak, Zafer Meydanına gelerek basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan Maden-İş Sendikası Kütahya Şube Başkanı Bülent Aydın, kendilerinin emeği ile geçinen maden işçileri olduğunu söyledi.

Dünyanın en zor ve tehlikeli işlerinden birinde çalıştıklarını belirten Aydın, "Ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak için, yeraltı kaynaklarımızı değerlendirmek için, yerli enerji kaynaklarımızı kullanır hale getirmek için ve ailemizin geçimini sağlamak için çalışıyoruz" diye konuştu.

Kendilerinin yakıp yıkmadıklarını ve kimsenin servetinde de gözlerinin olmadığını savunan Aydın, maden işçilerine alın terlerinin yettiğini anlattı.

İşçilerin, ülke gündemine sadece ölümlü iş kazalarıyla gelmek istemediklerini aktaran Aydın, şöyle konuştu:

"Bir anlamda ölümü bile göze alarak yapıyoruz işimizi. Dün Seyitömer Çelikler Elektrik Üretim AŞ'nin maden kısmında çalışan, yaklaşık 750 işçi arkadaşımızın iş akitlerinin sonlandıracağı bilgisini aldık. Dün Türkiye madenlerde verdiği şehitler için ağlıyorken, bugün Seyitömer'de yaşanan işten çıkarmalar görmezden geliniyor. Gözlerden ırak yerlerde çalıştığımız için mi gönüllerinizden uzaktayız? Bizi görmeniz ve anlamanız için ne olması gerekiyor? Maden işçisini anlamanız için ölmemiz mi gerekiyor? Seyitömer dağlarında 750 can yanıyor, bundan kimse kendini sorumlu hissetmiyor mu? Bizim kimseyle derdimiz yok, derdimiz işimiz, tasamız aşımız."

Aydın, işçi temsilcileriyle birlikte Kütahya Valisi Şerif Yılmaz ve AK Parti Kütahya yetkilileriyle de bir görüşme yapacaklarını sözlerine ekledi.

Grup, bir süre daha Sevgi Yolu'nda yürüyüş yaptıktan sonra dağıldı. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Seyitömer'de Termik Santraldeki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement