Sezaryenden Sonra Ölen Anneye 'Yanlış Tedavi' İddiası - Son Dakika
Yerel

Sezaryenden Sonra Ölen Anneye 'Yanlış Tedavi' İddiası

Sezaryenden Sonra Ölen Anneye \'Yanlış Tedavi\' İddiası

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde 33 Yaşındaki Haydar Cebeci, Eşi 28 Yaşındaki Mihrican'a Uygulanan Yanlış Tedavi Sonucu Hayatını Kaybettiğini İddia Ederek Suç Duyurusunda Bulundu.

23.12.2010 13:15

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde 33 yaşındaki Haydar Cebeci, eşi 28 yaşındaki Mihrican Cebeci'nin, hastanede sezaryenle yaptığı doğumdan 22 gün sonra, uygulanan yanlış tedavi sonucu hayatını kaybettiğini iddia ederek suç duyurusunda bulundu. Soruşturma için, Mihrican Cebeci'nin ölümüyle ilgili Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek rapor bekleniyor.Ereğli'nin Sofular Köyü'nde oturan 2 çocuk annesi Mihrican Cebeci, 25 Kasım günü 3'ncü çocuğunu doğurmak için özel bir şirkette şoför olarak çalışan eşi Haydar Cebeci ile birlikte Özel Anadolu Hastanesi'ne gitti. Aynı gün ameliyata alınan Mihrican Cebeci, sezaryenle sağlıklı bir kız bebek dünyaya getirdi. Servise alınan Mihrican Cebeci, doğumdan 4 saat sonra rahatsızlandı. 12 gün yoğun bakımda tutulmasının ardından Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Mihrican Cebeci, 10 gün de burada yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşamını yitirdi.

OTOPSİ RAPORU BEKLENİYOR

Eşinin, sezaryen öncesi gerekli tahlillerin yapılmaması nedeniyle uygulanan yanlış tedavi sonucu öldüğünü ileri süren Haydar Cebeci, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderilen Mihrican Cebeci'nin cesedi, yapılan incelemenin ardından Sofular Köyü'nde toprağa verildi. Soruşturma için Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek raporun beklendiğini belirten Haydar Cebeci, büyük şok içinde olduğunu, her gün ağladığını söyledi.Doğumdan sonra serviste yatarken eşinin elinde uyuşma meydana geldiğini, ayrıca duyma ve mide bulantısı sorunu yaşadığını belirten Haydar Cebeci, "Bu durumu hemşirelere ilettim. Onlar, serum ve ağrı kesicilerden kaynaklandığını, doğum sonrası bunun normal olduğunu söylediler. Ancak eşim kısa süre sonra şoka girdi. Apar topar ameliyata aldılar. Sonra da yoğun bakıma alındı. Ancak çok geç kalınmıştı. Eşim öldü" dedi.Kızları 12 yaşındaki Damla, 11 yaşındaki Yağmur ve henüz 1 aylık olan Melek'in annesiz kaldığını kaydeden Haydar Cebeci, "Eşim, hastaneye yatmadan önce gayet sağlıklıydı. Doğru ve zamanında tedavi uygulansaydı, şimdi belki de yanımızda olacaktı. Bu olayın peşini bırakmayacağım" diye konuştu.

'KARIN İÇİ KANAMASI OLMUŞ'

Özel Anadolu Hastanesi Başhekimi Dr. Ercan Yalçın ise, 3'üncü çocuğunu doğurması nedeniyle tüplerinin bağlanması talebinde bulunan hastaya, sezaryenle birlikte bu işlemin de yapıldığını söyledi. Başarılı bir ameliyatın ardından hastanın servise alındığını belirten Dr. Yalçın şu açıklamayı yaptı: "Servisteyken hastanın tansiyonu düşmeye başlamış. İlgili doktor, bunun nedeninin kan kaybı olacağını düşenerek kan testi yaptırmış. Ancak kısa sürede hasta şoka girmiş. Hemen ameliyata alınmış. Karın içi kanaması tespit edilmiş. Bunun nedeninin de tüplerde oluşan sızıntı olduğu sanılıyor. Doktorlarımızın yoğun çabasına rağmen hastamızda kanamaya bağlı beyin ve böbrek hasarı belirleniyor. İlerlemiş böbrek yetmezliği teşhisi ile Zonguldak'a sevk ettiğimiz hastayı malesef kaybettik. Üzgünüz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Sezaryenden Sonra Ölen Anneye 'Yanlış Tedavi' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement