Sgk ve İşkur'dan Muhasebecilere Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Sgk ve İşkur'dan Muhasebecilere Bilgilendirme Toplantısı

Amasya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü (SGK) ve Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası mensuplarına (SMMO) SGK ve İŞKUR teşvikleri ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

27.11.2015 14:28

Amasya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü (SGK) ve Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR)  tarafından Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası mensuplarına (SMMO) SGK ve İŞKUR teşvikleri ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Muhasebeciler Odası Başkanı Yaşar Elbir, yaptığı konuşmada, SGK ve İŞKUR'dan bilgilendirme talebinde bulunduklarını, kurumların davetlerine icabet ettiklerini söyledi.

İŞKUR ve SGK'nın yeni değişiklilerinin bu toplantıda görüşüp katılımcıların bilgi sahibi olacaklarını belirten Elbir, "Bizler işimiz gereği mükellefimizin sosyal güvenlik sorunlarını, vergi ile ilgili sorunlarını çözeriz. İŞKUR ve mükellefle bu kurumlar arasında köprü vazifesi görmektedir. Bu nedenle tüm meslektaşlarımızın donanımlı olması gerekmektedir" dedi.

SGK İl Müdürü Nurcan Yurt Şenel ise SGK'nın vatandaşların doğumundan ölümüne, hatta ölümünden sonrada hak sahiplerine sağlık, sigorta ve sosyal yardım alanlarında kaliteli, adil, kolay erişilebilir, insan odaklı hizmet veren bir kurum olduğunu ifade etti.

Hizmet sundukları gerçek ve tüzel kişileri hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirmek, kamu idareleri arasında koordinasyon ve işbirliğini sağlamanın kurumlarının görevleri arasında yer aldığını vurgulayan Şenel, şunları kaydetti:

"Sosyal güvenliğin temel amacı, sosyal güvenlik hizmetlerinde memnuniyetin arttırılması, vatandaşlarla ve sosyal taraflarla bir araya gelerek onların sorun ve önerilerini dinlemek, görüş alışverişiyle ortak çalışmalarla çözüm önerileri üretmektir. Amasya SGK İl Müdürlüğü olarak burada yakın diyalog içinde sorunlarımızı görüşmek, yerinde ve zamanında çözüm üretmek için müdür yardımcılarım ve müdürlerimle bulunmaktayız. Mesleki sorumluluklarının bilinciyle bizlere her zaman destek olan ve uyum içerisinde çalıştığımız siz değerli serbest muhasebeci ve mali müşavirlerimize müdürlüğüm adına teşekkür ediyorum. Sizleri kamu kurumu gibi kendimizden, meslektaşlarımız olarak gördüğümüzü bir kez daha belirtiyorum."

İŞKUR İl Müdürü Osman Yılmaz da kurumlarının sağladığı yeni teşvik ve hizmetlerden bahsederek, "İŞKUR'un amacı, değişim ve yeniliklere uyum sağlayarak, hizmet kalitesi ve çeşitliliği ile işsizlikle mücadelede etkin rol oynayan, işgücü piyasasında öncü ve saygın bir kurum olmak ve işgücü piyasası ihtiyaçları doğrultusunda iş ve işçi bulmaya aracılık hizmetini etkin bir şekilde sunmak, işgücünün istihdam edilebilirliğini artırmaya yönelik aktif programlar yoluyla istihdamı kolaylaştırmak, korumak, geliştirmek, çeşitlendirmek ve işini kaybedenlere geçici bir süre gelir desteği sağlamaktır" diye konuştu.

?Program, katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sgk ve İşkur'dan Muhasebecilere Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement