Şifa Çalışanlarına Protokol ve Nezaket Kuralları Semineri Verildi - Son Dakika
Yerel

Şifa Çalışanlarına Protokol ve Nezaket Kuralları Semineri Verildi

Şifa Çalışanlarına Protokol ve Nezaket Kuralları Semineri Verildi

Özel Erzurum Şifa Hastanesi çalışanlarına eğitimci Erdal Şenetiler tarafından 'Protokol ve Nezaket Kuralları' semineri verildi.

29.03.2013 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özel Erzurum Şifa Hastanesi çalışanlarına eğitimci Erdal Şenetiler tarafından 'Protokol ve Nezaket Kuralları' semineri verildi.

Hastane'nin Burç salonunda verilen seminerde konuşan Şenetiler, protokol ve nezaket kurallarının kısaca halk dilinde Adab-ı Muaşeret kuralları olarakta ifade edildiğini kaydederek, bu kuralların insanlar arasında saygı ve anlayışa dayanan karşılıklı nezaketi temel alan bir sanatın bir tekniğin öğrenilmesi gereken kurallar olduğunu söyledi.

Katılımın yüksek olduğu seminerde sinevizyon eşliğinde sunumunu yapan Şenetiler, "Kollektif hayatta karşılıklı sorumluluklar vardır. Bu nedenle iki ilişkilerde uyum sağlayıcı tavır ve davranışlar çok önemlidir. Nezaket davranışları gösterilmesi zor davranışlar değildir.

Aynı zamanda

nazik davranırken kendimizden bir fedakarlığımız da söz konusu değildir. O halde bu kuralları uygulamayışımızın sebebi bilmemekten kaynaklanıyor" dedi.

Kurumsal bir marka olan ve sağlıkta birçok yeniliklere öncülük eden Erzurum Şifa Hastanesi'nin insani ilişkileri önemseyerek böyle bir seminer düzenlemesini takdirle karşılayan Şenetiler, "Bir hastaneden beklenen şey nedir? En kaliteli sağlık hizmeti sunmaktır. Ama bunu yeterli görmüyor çalışanlarına Adab-ı Muaşeret

kurallarını öğreterek tedavi olmak için gelen insanlara değerli olduklarını

hissettirecek hal ve davranışları öğretiyor. Tüm çalışanların imajı ile kılık kıyafetiyle olması gerekeni, davranış, konuşma yeme ve içmenizle nasıl örnek olmanız gerektiğini hatırlatıyor. İnanıyorum ki yarından itibaren seminerde öğrendiklerinizle daha farklı bir güne başlayacaksınız" şeklinde konuştu.

Seminer çıkışı çok istifade ettiklerini belirten katılımcılar, "Hocamızın sunumundan çok şey öğrendik. Adab-ı Muaşeret kuralları hayatımızın her aşamasında olması gereken kurallar; ama bazen bilmediğimizden bazen de ihmalkar davranmaktan yapmıyoruz. Yapmamakla hem biz hem de karşımızdaki kişiler çok şey kaybediyoruz. En güzeli de bu kuralları bir beklenti gözetmeden yapabilmektir" şeklinde ifade ettiler. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şifa Çalışanlarına Protokol ve Nezaket Kuralları Semineri Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement