Şifa'dan Tıp Fakültesi Dekanı Atamanalp'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Şifa'dan Tıp Fakültesi Dekanı Atamanalp'e Ziyaret

Şifa\'dan Tıp Fakültesi Dekanı Atamanalp\'e Ziyaret

Özel Erzurum Şifa Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Sabahattin Dalga, bir süre önce Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığına atanan Prof. Dr. Sabri Selçuk Atamanalp’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

10.01.2014 11:29

Özel Erzurum Şifa Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Sabahattin Dalga, bir süre önce Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığına atanan Prof. Dr. Sabri Selçuk Atamanalp'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Dekan Atamanalp'le tanışıklığının yıllar öncesine dayandığını kaydeden Dalga, "Ben genel cerrahlığı hocamdan öğrendim diyebilirim. Bizde emeği çoktur, ameliyatlarda pratiğimizi geliştirmek için özenle sabırla başımızda beklerdi. Bize o günlerde anlattığı mesleki tecrübeleri hayatımın sonraki aşamalarında bana yön vermiştir. Böyle prensipli ve mesleğini çok seven bir hekim yanında yetişmek her tıpçıya nasip olmaz, biz bu konuda çok şanslı idik, bir genel cerrah nasıl olmalıdır? Konusunda bizlere verdiği bilgileri hala hatırlıyorum. Bana genel cerrahlığı sevdirdiği için hayatım boyunca kendilerini unutmam asla söz konusu olamaz" dedi.

"AMELİYATLARA GİRMEYİ SÜRDÜRECEĞİM"

Öte yandan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Selçuk Atamanalp'de her ne kadar idarecilik makamında olsam da asıl mesleğimi çok seviyorum unutmamak içinde belli aralıklarda ameliyatlara girmeyi sürdüreceğini söyledi.

Atatürk Üniversitesi'nin Türkiye'nin ilk üniversiteleri arasında yer aldığını belirten Atamanalp, "Tıp Fakültesi ilk mezunlarını 1970'te verdiğini fakültemizden, bugüne kadar 4500'ün üzerinde doktor ve 1500'ün üzerinde uzman doktor yetişmiştir. Fakültemiz halen 200'den fazla öğretim üyesi ve 300'den fazla araştırma görevlisi ile bir yandan Türkçe ve İngilizce Bölüm öğrencilerine eğitim vermekte, bir yandan da Araştırma Hastanesi'nde bulunan 1400'ün üzerine yatak ile bölge halkına ileri düzeyde sağlık hizmeti sunduğunu kaydetti.

Atamanalp son olarak, Şifa Hastanesi'nin Erzurum için sağlık alanında ciddi bir kazanım olduğunu belirterek, Atatürk Üniversitesi'nden birçok hekim arkadaşımız bugün şifada çalışmaktadır. Açık söylüyorum Şifa Hastanesi olmasa idi o arkadaşlarımız bugün Erzurum'da olmayabilirdi. Şifa Hastanesi Erzurum'da alanında önemli kariyere sahip birçok doktorun batıya göç etmesini önlemiştir." şeklinde konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şifa'dan Tıp Fakültesi Dekanı Atamanalp'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement