Siirt Barosu'ndan Avukata Şiddet Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Siirt Barosu'ndan Avukata Şiddet Açıklaması

Siirt Barosu\'ndan Avukata Şiddet Açıklaması

Siirt Barosu, önceki gün bir avukatın adliye önünde şiddete maruz kaldığını belirterek, basın açıklaması düzenledi.
Siirt Adliyesi önünde toplanan grup adına açıklama yapan Siirt Barosu Başkanı M.Cemal Acar, mesleki faaliyetlerini yürütmekte...

27.11.2013 13:43

Siirt Barosu, önceki gün bir avukatın adliye önünde şiddete maruz kaldığını belirterek, basın açıklaması düzenledi.

Siirt Adliyesi önünde toplanan grup adına açıklama yapan Siirt Barosu Başkanı M. Cemal Acar, mesleki faaliyetlerini yürütmekte olan bir meslektaşlarının, hukuk bilincinden yoksun bir saldırgan tarafından fiili şiddete maruz kaldığını belirterek, olayı şiddetle kınadıklarını söyledi. Avukatların, demokratik hukuk devletine ve bağımsız yargıya olan inançla topluma hizmet ettiğini vurgulayan Acar, "Avukatlar, adaletin tesis edilmesinde asli unsurdur. Mesleğini icra ettiği sırada, adliye sarayında özelde meslektaşlarımıza, genelde avukatlık mesleğine ve adalete yönelik bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Siirt Barosu olarak, avukatlara yönelen her türlü şiddete karşı meslektaşımızın yanında ve dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz. Herkes şunu iyi bilmeli ki, bizlere yönelen her türlü baskı ve şiddet, bizi mesleki ahlakımızdan ve adalete hizmet etme anlayışımızdan vazgeçirmeyecektir" dedi.

Siirt Barosu'na kayıtlı avukatlar olarak davaya müdahil olacaklarını belirten Acar, M.Z.Y adlı zanlının da gözaltına alındığını sözlerine ekledi.

Grup, yapılan basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt Barosu'ndan Avukata Şiddet Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement