Siirt'te Asansörlere Etiket Verilecek - Son Dakika
Son Dakika Logo

Siirt'te Asansörlere Etiket Verilecek

12.10.2012 17:21

Siirt'te asansörlerin bakım ve güvenliği için protokol imzalandı.

Siirt'te asansörlerin bakım ve güvenliği için protokol imzalandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 18 Kasım 2008 tarihli 27058 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan, "Asansör Bakım ve İşletme Yönetmenliği" gereği Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ve Makine Mühendisleri Odası (MMO) Diyarbakır Şube Yönetim Kurulu Üyesi İlyas Çoban arasında kent merkezindeki asansörlerin bakım ve güvenliği için protokol imzalandı.

31 Aralık 2013 tarihine kadar geçerli olacak protokolün uygulanması için 1 Ocak'tan itibaren çalışmalara başlanacak.

Başkan Sadak, yaptığı açıklamada, binalardaki asansörlerin bakım, onarım ve güvenlik denetimlerinin yapılmayışından dolayı bugüne kadar yaşanan asansör kazalarında çok sayıda can kaybının yaşandığını belirterek, bunun ciddi bir sorun olduğunu söyledi.

Bu sorunların giderilmesi için makine mühendisleri ile ortak çalışma yapacaklarını ifade eden Sadak, "Odanın binalardaki asansörlere yapacağı denetimin ardından asansörlere kırmızı, sarı ve yeşil etiket vereceğiz. Kırmızı etiket asansörlerin kullanılamaz olduğunu, sarı etiket asansörün bakıma ihtiyacı olduğunu, yeşil etiket ise asansörün güvenli olduğunu gösterecek" dedi.

Muhabir: Zekeriye Güneş/ Sema Kaplan

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu - SİİRT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt'te Asansörlere Etiket Verilecek - Son Dakika


Advertisement